Samsun Teknopark; üç farklı etkinlikle öğrencilere ve akademisyenlere yönelik tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine devam etti.
Samsun Teknopark Mart ayına hızlı bir giriş yaptı. 1 Mart Perşembe günü SmartRoom Ön Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirilen Google Hash Code etkinliğinin ardından üç farklı etkinlik, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsü’nü canlandırmaya devam ediyor. Teknopark, ortaöğretim ve lise öğrencilerine yönelik yapılacak bir tanıtım etkinliğiyle gençlere popüler teknolojileri tanıtıp, bir başka etkinlikte üniversite öğrencilerine ve bünyesinde faaliyet gösteren 30’dan fazla firmaya dijital pazarlama konulu bir sunum düzenleyecek. Teknopark ayrıca Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ünlü girişimci akademisyenleri konuşmacı olarak ağırlayacağı “Fikirden Pazara: Akademik Girişimciliğin ABC’si” adlı ulusal çapta bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Samsun Teknopark orta öğretim ve lise öğrencilerini ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. “Öğrenciler Teknopark’ı Keşfe Çıkıyor” adlı etkinlik kapsamında Samsun’un 4 okulundan yaklaşık 50 öğrenci Teknopark’ı ziyaret ederek son dönemin popüler teknolojilerinden sanal gerçeklik ve 3 boyutlu printer gibi uygulamaları yerinde gözlemleme fırsatı yakalayacak.
Samsun Teknopark, pazarlama dünyasının başarılı isimlerinden Ömürden Sezgin’i 15 Mart Perşembe günü Teknopark Konferans Salonu'nda ağırlıyor. N11.com Marka Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Ömürden Sezgin yapacağı sunumla Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalara ve öğrencilere N11’in bir günde 140 milyon TL’lik satış gerçekleştirdiği, çok konuşulan "11.11 Yılın En Uğurlu Kampanyası" üzerinden dijital pazarlamanın inceliklerini paylaşacak.
“Fikirden Pazara: Akademik Girişimciliğin ABC’si” adlı ulusal etkinlik, 16 Mart Cuma günü OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ünlü girişimci akademisyenlerin konuşmacı olarak katılacağı etkinlik OMÜ Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın açılış konuşmasıyla başlayacak, ardından Başkent Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Emek Barış Kepenek “Fikirden Pazara İlk Adımlar” adlı konuşmasını gerçekleştirecek. Etkinliğin ilerleyen bölümlerinde Boğaziçi Üniversitesinden Dr. Erşen Kavak, Genomize adlı şirketini nasıl kurduğunu anlatacak ve öğleden sonraki oturumda ise “Girişimci Akademisyenin Yol Haritası: Ticarileşmeye Giden Yolda İşe Nereden Başlamalı?” adlı panel gerçekleşecek. Panelin moderatörlüğünü SmartsUnited CEO’su Kazım Yalçınoğlu üstlenirken panelistler Prof. Dr. Ahmet Oral (ODTÜ, NanoManyetik ve NanoSis), Prof. Dr. Aytül Erçil (Sabancı Üniversitesi, Vispera Bilgi Teknolojileri) ve Doç. Dr. Havva Nilgün Budak (Süleyman Demirel Üniversitesi, Fermante Gıda ve KefirDanem) kendi akademik girişimcilik hikâyelerini paylaşacak. OMÜ TTO Yürütücüsü Dr. Mustafa Mortaş ise girişimci akademisyenler için sürecin nasıl işlediğini ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin hangi aşamalarda destek olduğunu katılımcılara aktaracak.