Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ), sunmuş olduğu hizmetlerin kalitesini artırmak için başlatmış olduğu kalite iyileştirme çalışmaları kapsamında, Türk Standartları Enstitüsü Samsun Belgelendirme Müdürlüğü eğitim uzmanı Yasin Duru tarafından 5’er gün süreli 4 grup halinde yapılan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi eğitimi sona erdi.
Eğitime; akademik birimlerden dekan/müdür yardımcıları, fakülte/yüksekokul/enstitü sekreterleri; idari birimlerden ise birim amirleri ile gönüllü kalite elçileri olmak üzere 172 kişi katıldı. Eğitim süresince katılımcılara kalite yönetim sistemi temel eğitimi, dokümantasyon eğitimi ve iç tetkik eğitimi verildi. Eğitime katılan personeller “iç tetkikçi” unvanına sahip oldu.
Programın kapanış konuşmasını yapan Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı “En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır, üniversite olarak kalite geliştirme çalışmalarını çok önemsiyoruz.” diyerek belgelendirme çalışmalarında katkı ve desteklerinden dolayı TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı ’ya ve programa yoğun ilgi gösteren personele teşekkür etti.
TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı da yaptığı konuşmada OMÜ’nün belgelendirme müracaatını memnuniyetle karşıladıklarını, güzel bir çalışma olduğunu, TSE olarak ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirtti. Günümüz şartlarında standartlaşmanın ve müşteri memnuniyetinin önemine değinen Müdür Erol Kaygı üniversitenin belgelendirme çalışmalarını kısa zamanda bitirmeyi umduklarını sözlerine ekleyerek kursiyerlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
OMÜ’nün başlatmış olduğu TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise “Başlatmış olduğumuz kalite geliştirme çalışmaları kapsamında sunmuş olduğumuz hizmetleri sürekli iyileştirmek ve arzu edilen seviyeye çıkarmak için Samsun Belgelendirme Müdürlüğüne başvurduk, 25 Eylül - 20 Ekim 2017 tarihleri arasında senato salonunda 4 grup halinde yapılan ve “kalite yönetim sistemi temel eğitimi”, “dokümantasyon eğitimi” ve “iç tetkik eğitimi” kısımlarından oluşan 5’er günlük eğitimleri bu hafta tamamladık.” dedi.
Belgelendirme çalışmalarına 20 fakülte, 5 enstitü, 3 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu olmak üzere 4 Araştırma Uygulama Merkezi (UZEM, UZAYTEM, SEM, OMÜ TÜRKÇE), Proje Yönetim Ofisi, Uluslararası İlişkiler Birimi ve Rektörlüğe bağlı idari birimler dâhil oldu.
Üniversitemiz birimleri tarafından sunulan hizmetlere ilişkin başvurularda istenen belgeler ve en geç tamamlanma süreleri tespit edilerek standartlaştırılmış ve bu standartlara uyulmaması halinde müracaat edilecek yerler ilan edilmiştir. Kamu Hizmet Standartlarına (http://www.omu.edu.tr/tr/universitemiz/kamu-hizmet-standartlari) adresinden ulaşılabilir.
Eğitim sonrası TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi'ni belgelendirme çalışmalarının hemen başlayacağını belirten Rektör Yardımcısı Ceyhan, 2018 yılı sonunda, süreci tamamlamayı planladıklarını, ardından ise “TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” ve “TS ISO IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” ile ilgili çalışmaların başlatılmasını düşündüklerini belirtti.
Prof. Dr. Ceyhan konuşmasına TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarında OMÜ’ye her türlü desteği veren Türk Standartları Enstitüsü Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı ve eğitim uzmanı Yasin Duru’ya teşekkür ederek son verdi.
Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı'ya fidan sertifikası takdim etmesi ile sona erdi.