MENU

Yeşilyurt Demir Çelik MYO’da 138 Öğrenci Mezuniyet Töreniyle Uğurlandı
05 Temmuz 2024, Cuma - 10:43
Güncelleme: 05 Temmuz 2024, Cuma - 10:53
A+ A-

2023-2024 eğitim-öğretim yılı sonunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) 9 teknik ön lisans programından mezun olan 138 öğrenci, düzenlenen mezuniyet töreniyle geleceğe uğurlandı.

Yaşam Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yücel Yaşar Büyüklü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, öğretim elemanları ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende; Elektrik Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı, Mekatronik Programı, Kimya Teknolojisi Programı, Otomotiv Teknolojisi Programı, Endüstriyel Kalıpçılık Programı, Silah Sanayi Teknikerliği, Gıda Teknolojisi Programı’ndan mezun olan öğrenciler sevinçlerini aileleri ile paylaştı.

“TÜBİTAK ve TEKNOFEST’e öğrencilerimizle katıldık, katılmaya devam edeceğiz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, “Meslek Yüksekokulumuz, ülkemizde organize sanayi bölgeleri içinde bulunan 21 okuldan biridir. Bölgemizde ve ülkemizde 12 yıldır teknik eleman yetiştirmekte ve rekabet etmektedir. Bugün burada 9 farklı ön Lisans programından başarı ile mezun olan genç teknikerlerimiz için bir araya geldik. 138 mezunumuz ise iş yerlerinde bir dönem çalışarak mezun oluyor. Bu yıl ilk kez 2+2 eğitim modeline geçiş yaparak her iki dönemde, sanayi kuruluşlarına ve kobilere öğrencilerimizi çalışmaya ve uygulamalı öğrenmeye gönderdik. Bu sayının artmasına gayret edeceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren, ön lisans eğitim-öğretim programlarımızı akreditasyonlarla belgelendirmeye, mesleki eğitim atölyelerimizi, teknik olanaklarımızı ve akademik personelimizle, eğiten, öğreten ve üreten bir OSB Meslek Yüksekokulu performansı sergileyeceğiz. TÜBİTAK ve TEKNOFEST’e öğrencilerimizle katıldık, katılmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Topluma faydalı bireyler olarak katkıda bulunacağız”

Mezun olarak hayatlarında yeni bir sayfa açtıklarını belirten MYO birincisi Muhammed Eymen Kaya, “Bu özel günde, hepimizin ortak bir hedefi gerçekleştirdiğimiz için mutluluk duyuyorum. İki yıl boyunca, akademik başarılarımızla ve sosyal faaliyetlerimizle okulumuzun adını duyurduk. Bugün, bu başarıların meyvelerini topluyor ve geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Mezun olarak, artık yeni bir sayfa açıyoruz. Hayatımızın bu yeni döneminde, edindiklerimizin ışığında topluma faydalı bireyler olarak katkıda bulunacağız. Hedeflerimize ulaşmak için çalışacak, ülkemizin kalkınmasına destek olacağız. Bugün, bizi bu noktaya getiren herkese teşekkür ediyoruz. Ailelerimize, hocalarımıza ve arkadaşlarımıza sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz. Onların desteği ve rehberliği olmadan, bugünlere ulaşmamız mümkün olmazdı. Değerli arkadaşlarım, bugün sadece bir başlangıç. Yeni bir yolculuğa adım atıyoruz. Biz, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu mezunları olarak, geleceğe umutla bakıyor ve başarılarımızla hepimizi gururlandıracağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri verildi. Ardından mezunların keplerini fırlatmasıyla beraber tören sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected