MENU

Sektörün Lider Firma Uzmanları Kariyer Planlamasında Ziraatçı Öğrencilere Yol Gösteriyor
18 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:11
Güncelleme: 20 Mayıs 2024, Pazartesi - 08:30
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) en eski ve en köklü fakültelerinden Ziraat Fakültesi, düzenlediği “Kariyer Günü Söyleşileri” adlı etkinlikler dizisi sayesinde öğrencileri, sektördeki lider firmaların uzmanları ile buluşturuyor. 

Öğrencilerin mezuniyetten önce sektöre ilişkin bilgi sahibi olmasına ve deneyim kazanmasına önem veren Ziraat Fakültesi, bu kapsamda “Tecrübe Seni Bekliyor’ adıyla organize ettiği etkinlikte Bursa merkezli MAY Tohum’un temsilcilerini ağırladı.

Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Konferans Salonu’ndaki etkinlikte; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Öztürk ve Prof. Dr. Umut Sami Yamak, MAY Tohum İnsan Kaynakları Müdürü Sebla Gül, Eğitim ve Gelişim Uzmanı Mustafa Akbenli ile Karadeniz Bölge Müdürü Ali Doğan, akademisyenler ve öğrenciler bir araya geldi.

Dekan Prof. Dr. Özcan: “Ülkemiz tohum üretiminde dünyada söz sahibi”

Programın açılışında söz alan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, öğrencilerin tarım sektörünü daha yakından tanıması ve iş-istihdam olanakları hakkında bilgilenmesi için kariyer günü etkinliği kapsamındaki bu programı düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Etkinliğimize ‘Tecrübe Seni Bekliyor’ adını verdik ki öğrencilerimizin ilgisini çeksin. Bugün ülkemizde ‘Türkiye tohum üretiyor mu, tohumda dışarıya mı bağımlı’ gibi meseleler çok sık konuşuluyor. Ama baktığımızda, Türkiye tohum üretiminde dünyada söz sahibi. Zira birçok firma, dünya çapında faaliyet gösteriyor. Bugünkü etkinliğimizde de yaklaşık 46 yıllık bir geçmişi olan, hem alan ve üretim açısından hem de ürün çeşitliliği bakımından dünyanın önemli tohum firmaları arasına giren, sürekli Araştırma Geliştirme (AR-GE) yatırımları yapan MAY Tohum’u yakından tanımış olacak ve sektör hakkında da bilgi sahibi olacaksınız. MAY Tahum’un yetkililerine, davetimizi kabul ederek göstermiş oldukları incelik için teşekkür ediyor, sözü kendilerine bırakıyorum.”

MAY Tohum’da staj ve iş olanakları ile eğitim serileri ve kariyer fırsatları

Ardından MAY Tohum İnsan Kaynakları Müdürü Sebla Gül, etkileşimli (interaktif) olarak yaptığı sunumda faaliyet gösterdikleri alandaki staj ve iş olanakları ile eğitim serileri ve kariyer fırsatları vb. birçok husus hakkında bilgilendirmede bulundu.

Alanda gerekli olan nitelikler ve donanım nedir?

Müdür Gül, sunumunda gelecek hedefleri olan genç ziraat mühendisleri adaylarının izlemesi gereken adım ve stratejiler üzerinde dururken, alanda uzmanlaşmak adına sahip olunması gereken nitelikler ve donanımın neler olduğuyla ilgili detaylar aktardı.

İnsan Kaynakları Müdürü Gül: “Hedefimiz; geleceğin ziraat profesyonellerini yetiştirmek suretiyle sektöre değer katmak ve öğrencilerimize tecrübe kazandırmak”

MAY Tohum olarak yürüttükleri projelerden bahseden Müdür Gül, “MAY Tohum olarak 1978'den beri AR-GE’ye, teknolojiye ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlar ile büyük bir tutku ve sorumlulukla tohumlarımızı geliştiriyor, üretiyor ve güçlü bir gelecek için çalışıyoruz. Hedefimiz; geleceğin ziraat profesyonellerini yetiştirmek suretiyle sektöre değer katmak ve öğrencilerimize tecrübe kazandırmak. Bunun için AkadeMAY & MAYStaj & İşTe Yetenek projelerimizi kurguladık ve 20 yıla yakın süredir büyük bir özveri ile bu projeleri yürütüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz Bölge Müdürü Doğan: “Türkiye’nin önde gelen tarım sektör yatırımcısı olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz”

Karadeniz Bölge Müdürü Ali Doğan ise Türkiye’nin 4 farklı bölgesinde 5 AR-GE Merkezine sahip olduklarını belirterek “Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan toplamda 120 bin dekarlık tarlada tohumluk üretimi, Bursa ve Adana’da bulunan tohumluk işleme tesislerinde yıllık 31 bin 660 ton sertifikalı tohumluk işleme kapasitesi ve 120’nin üzerinden ziraat mühendisi ile Türkiye’nin önde gelen tarım sektör yatırımcısı olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Konuk MAY Tohum yetkililerinin, öğrencilerin merak ettikleri hususlara dair soruları da yanıtladığı etkinlik hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected