Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), stratejik planları doğrultusunda bilim, kültür, sanat, edebiyat, sosyal ve ekonomik gelişimine yönelik ortak projeler geliştirmeye ilişkin iş birliği protokolü imzaladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında düzenlenen imza töreninde protokol metnini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal imzaladı.
Düzenlenen iş birliği ile yer alan çalışmalar, tarafların görev ve hizmet alanlarına göre yapılacak planlamalar ve sağlanacak mutabakatlarla yürütülecek. 3 yıl geçerli olan protokol ile yapılacak olan faaliyetler, iki kurum temsilcilerinden oluşan 5 kişilik Koordinasyon Kurulu tarafından yürütülecek.
İmza töreninde konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, protokol metninin imzalamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Protokol metninin iyi bir niyet göstergesi olduğunu ifade eden Rektör Ünal, metnin tüm faaliyetlere çerçeve oluşturacağına dikkat çekti.
Protokol sayesinde maddi imkanları harcamaksızın tarafların elindeki imkanları kullanarak kısa sürede üretime dönüştürecek faaliyetlerin gerçekleşeceğini söyleyen Rektör Ünal, bu sayede kentin kültürüne, ekonomisine ve sosyal hayatına katkı sağlanacağını söyledi. Rektör Ünal konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Üniversitenin mevcut imkanlarını kentin tanıtımı konusunda kullanmak istiyoruz. OMÜ, bu kentin değeridir, bu yüzden OMÜ’nün içinde bulunduğu kente değer katmasını bir görev olarak görüyoruz.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise konuşmasında iki kurum arasındaki çalışmaların kalıcı olmasını ve geliştirilmesini istediklerini belirtti. Başkan Demir, “Özellikle hayatın her alanına dokunan, çevreyi geliştiren, ekonomik ve sosyal çalışmalarda OMÜ’nün sahip olduğu tüm imkan ve becerilerden faydalanacak iş birliği yapacak bir çalıştırma gerçekleştirmek istedik. Yerel yönetim ile Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alan OMÜ ile imzaladığımız protokol metniyle kentimize katkı sağlayacak vizyoner projeleri hayata geçireceğiz.”
Kentin ekonomi, tarih, sanat, kültür, edebiyat, bilim, çevre, sağlık, hayvan refahı, siyaset ve sosyal sorumluluk bağlamında proje üretmek, uygulamak.
Değişen çevre ve iklim şartlarına duyarlı, sürdürülebilir, doğal yaşam döngüsüne uygun kente hatta bütün insanlığa katkı sağlayabilecek projeler üretmek ve uygulamak.
Kentin gelişimine katkı sağlayacak AR-GE ve Bilgi transferini planlamak ve desteklemek.
İlin kültür ve refah düzeyinin yükseltilmesi ve ülke ekonomisine olan katkısını artırmaya dönük projeler geliştirmek ve uygulamak.
İlin tarım ve hayvancılığı ile bunlara dayalı sanayisini geliştirmeye dönük projeler üretmek.
İlin bütün ilçe ve köyleriyle birlikte kalkınmasına katkı sağlayacak vizyoner çalışmalar yapmak.
Gençlik ve marka oluşturacak sportif faaliyetlere katkı sağlayacak projeler üretmek ve desteklemek.
Bağımlılıkla mücadele bağlamında proje üretmek ve desteklemek.
İstismar, şiddet, dezevantajlı gruplar, kadın ve aile vb. konularda sosyal sorumluluk projeleri üretmek ve desteklemek.
Yerel üretim ve istihdamı güçlendirecek çalışmalar yapmak.