Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nin mevcut durumu, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katıldığı toplantıyla değerlendirmeye alındı. Yapılan toplantıyla OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hizmetlerinin iyileştirilmesi faaliyetleri kapsamında istek, öneri, şikayet ve anket sonuçları değerlendirilerek hasta memnuiyeti daha üst seviyelere çıkartılması amaçlanıyor.
Rektörlükte gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, Prof. Dr. Gamze Alaylı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Türker Yardan, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Davut Güven, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yasin Selçuk, Başmüdür İsa Erfalay, hastane müdürleri ve yardımcıları ile ilgili personel katıldı.
İyileştirme faaliyetlerini yakından takip eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hastalar ve personel için verilen hizmetlerin daha iyi olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
OMÜ’nün sağlık alanında güçlü bir altyapısı olduğuna dikkat çeken Rektör Ünal, "Burada Tıp Fakültesi Hastanesiyle ilgili yapılan çalışmaların neler olduğunu ve gelecekte yapılacak projeler için neler yapacağımızı yazılı hale getirmek istiyorum. Yapılan çalışmalar sonucunda ve anketlerin verilerine göre bazı bölümlerde şikayetlerin ciddi oranda düştüğünü görüyoruz. Bazı alanlarda rahatlama yaşanması ve hasta memnuiyetinin artması OMÜ’ye daha fazla değer katıyor” ifadelerini kullandı.
Denetlenebilir bir yapının oluşması için sistemi revize etmek daha sonra kontrol etmek amacında olduklarını vurgulayan Rektör Ünal, “Covid-19 sürecinde sağlık çalışanlarının biriken stres nedeniyle yorgun olduğunu biliyoruz ama süreci anlamak açısından bir değerlendirme yapmak lazım. Hastanemizde her biriniz çok önemli katkıları var. Bunu bazı kişilerin bozmasına izin vermeyin görevini yapmıyorsa sistemi sabote ediyorsa buna izin vermeyin” diye konuştu.
Hastane internet altyapısının geliştirilerek hastaların hizmetine sunulmasını isteyen Rektör Ünal, Eylül ayı itibariyle personellere eğitim çalışması yapılmaya başlanmasını ve anketlerin düzenli olarak yapılmasını hastane yönetiminden istedi.
Randevu, beslenme ve ameliyathane hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı; katılımcıların öneri, talep, fikir ve değerlendirmelerini sunmasıyla interaktif olarak devam etti.