MENU

Otomotiv Sanayisine Yönelik Eğitimleri Başarıyla Tamamlayan Kursiyerler Sektöre Hazır
14 Ağustos 2024, Çarşamba - 10:23
Güncelleme: 14 Ağustos 2024, Çarşamba - 11:05
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS) arasında imzalanan protokol kapsamında otomotiv sektörü için teknik personel yetiştirmeye yönelik ‘Otomotiv Elektrikçisi Temel Eğitimi’ eğitimi sona erdi.

OMÜ Senato Salonunda gerçekleşen programa; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SOYS Başkanı Mehmet Akif Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, akademisyenler ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Nitelikli teknik eleman ihtiyacı karşılanacak

Samsun'da otomotiv sektöründe nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamak üzere yürütücülüğünü Sürekli Eğitim Merkezi’nin (OMÜSEM) üstlendiği 96 saatlik mesleki eğitim programı, 19 kursiyerin katılımıyla başarıyla tamamlandı.

“Bu süreç hem Üniversite olarak hem de sektör olarak iki tarafı da heyecanlandırdı”

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Eğitim alan ve aldığı eğitimle meslek hayatında yeni bir aşamaya geçecek olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu süreç hem Üniversite olarak hem de sektör olarak iki tarafı da heyecanlandırdı. Sektörle iş birliği anlamında örnek gösterilebilecek bizim açımızdan çok değerli bir çalışmaydı. Bu nedenle Üniversitemize teşekkür ediyorum. Ondokuz Mayıs Üniversitesinin bu süreçteki rolü, bölgenin gelişimini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak nitelikli eğitimler üretmek, bu eğitimleri personeliyle beraber sunmak ve ardından bu süreci belgelendirmektir. Bugün başarıyla tamamladığımız bu kurs nedeniyle oldukça mutluyuz.” İfadelerini kullandı.

“Bu eğitim, sadece bir başlangıç aşamasıydı”

Verilen eğitimlerin ileride de devam edeceğini belirten Rektör Ünal, “Elektrikli araçlar konusunda ustalarımızı ve sektörde hizmet veren arkadaşlarımızı, yeni bilgi ve teknolojiyle buluşturmak; herhangi bir risk oluşmaksızın onları eğitmek arzusuyla SOYS'la yaptığımız bir protokol çerçevesinde bu süreci başlattık. Bugün 5 ay süren ve 96 saatlik bu eğitim programını tamamlamış bulunuyoruz. Ancak bu eğitim, sadece bir başlangıç aşamasıydı. Bundan sonra sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eğitimler yeniden planlanarak devam edecek ve yeni adaylar bu sürece katılacak.” şeklinde konuştu.

“Üniversitemizle birlikte bu programın sadece bir başlangıç olduğuna inanıyorum”

SOYS Başkanı Mehmet Akif Koçak ise, “Bu programın başlangıcında bize destek veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörümüze, değerli hocalarımıza ve tüm katılımcı arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Üniversitemizle birlikte bu programın sadece bir başlangıç olduğuna inanıyorum. İnşallah bu programın devamı da gelecektir. Şu anda elektrikli otomobiller gündemde. Şehrimiz Samsun’da da bu alanda önemli adımlar atılacağını düşünüyorum. Şehrimizde de bu eğitimi başlattık ve elektrikli araçlar konusundaki çalışmalarımıza devam ederek güzel işler başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

Program, Rektör Ünal’ın eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika vermesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected