MENU

HADYEK “XV. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı”nın Teorik Aşaması Başarıyla Tamamlandı
03 Haziran 2024, Pazartesi - 14:34
Güncelleme: 03 Haziran 2024, Pazartesi - 14:34
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) tarafından düzenlenen “XV. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı”nın teorik kısmı başarıyla tamamlandı.

6 ilden 46 araştırmacı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM) tarafından hazırlanan ve Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından asenkron (eş zamanlı olmayan) formattaki derslerle gerçekleştirilen “XV. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı'nın teorik bölümünde sona gelindi. Bu yıl ikincisi düzenlenen programa, 6 ilden 46 araştırmacı katıldı.

Teorik dersler sınavı öncesi tören düzenlendi

Teorik dersler sınavı öncesi düzenlenen törende; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, HADYEK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, DEHAM Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, eğitimciler ve programın kursiyerleri hazır bulundu.

Törende açılış konuşmasını HADYEK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız yaparken, DEHAM Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Terzi de katılımcılara seslendi.

Yaptığı konuşmada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Terzi, OMÜ’nün eğitimde sağladığı artı özellik ve avantajların, lisans ve lisansüstü düzeyinde olduğu gibi ihtiyaç duyanlara sunulmasının önemine değindi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Terzi: “Katılımcılardan akademik çalışmalarla alana katkı sağlamalarını ve bu faaliyetlerin çıktılarını takip etmelerini bekliyoruz”

Prof. Dr. Terzi, deney hayvanları eğitiminin de donanımlı bir kurs olduğunu belirterek, katılımcılardan sertifikayı aldıktan sonra yapacakları yayınlar, akademik çalışmalar, Araştırma Geliştirme (AR-GE) ve proje çalışmalarıyla söz konusu alana katkı sağlamalarını ve bu faaliyetlerin çıktılarını takip etmelerini beklediklerini ifade etti.

Uygulama eğitimleri 3-7 ve 10-14 Haziran tarihlerinde verilecek

Sertifika programına katılan ve başarılı olan katılımcılar, 3-7 Haziran 2024 ve 10-14 Haziran 2024 tarihlerinde DEHAM'da yapılacak uygulama eğitimlerine katılacak. Uygulama sınavında başarılı olan katılımcılar, ‘Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası’ almaya hak kazanacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected