MENU

Asarcık Acısu Değirmencioğlu İlkokulu ve Alişar İlkokulunda Yeni Kütüphane Kuruldu
12 Haziran 2024, Çarşamba - 14:45
Güncelleme: 15 Haziran 2024, Cumartesi - 00:03
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda (MYO) Öğr. Gör. Burak Oğuzhan Karapınar’ın yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projeleri dersi kapsamında OMÜ Tiyatro Topluluğu ve öğrenciler, köy okulları için harekete geçerek değerli bir projeyi gerçekleştirdi.

Bu amaçla Asarcık ilçesinde bulunan Acısı Değirmencioğlu İlkokulu ve Alişar İlkokulunda yeni bir kütüphane kurulması vesilesiyle etkinlikler düzenlendi.

Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Karapınar: “Kütüphanenin kurulması, köy okulundaki çocukların bilgiye erişimini kolaylaştıracak”

Düzenlenen etkinliklerde projenin yararları ve ilkokul öğrencilerine kazandıracakları hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. Burak Oğuzhan Karapınar, şunları dile getirdi:

“Bu anlamlı projeye destek veren İstanbul Tıp Kitabevi ve Kayseri İşler Kitabevine destekleri için ayrıca teşekkür ederiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Peri Çikolata da organizasyonun hayata geçirilmesinde bizlerin yanında oldu, Büyükşehir Belediyesi ve Peri Çikolata yetkililerine de şükranlarımızı sunuyoruz. Kütüphanenin kurulması, köy okulundaki öğrencilerin bilgiye erişimini kolaylaştıracak ve eğitimlerine büyük katkı sağlayacak. Kitaplarla donatılan bu yeni eğitim yuvası, çocukların hayal dünyalarını zenginleştirirken, okuma alışkanlıklarını pekiştirecek. Alişar İlkokulunun ve Acısu Değirmencioğlu İlkokulunun kütüphanesi, öğrencilerin geleceğine ışık tutacak ve onların eğitim yolculuklarında önemli bir adım olacak. Yeni kütüphanemizin tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz”.

Açılış gününde, OMÜ Tiyatro Topluluğunun sergilediği eğlenceli tiyatro gösterisiyle çocuklar ve katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Yanı sıra, ebru sanatı, yüz ve duvar boyama etkinlikleriyle öğrenciler hem sanatsal becerilerini geliştirdi hem de eğlenceli vakit geçirdi.

Program, diğer etkinliklerle gün boyu devam etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected