MENU

Akpınar Köy Enstitüsü Kütüphanesi Projesi Başladı
12 Haziran 2024, Çarşamba - 10:52
Güncelleme: 15 Haziran 2024, Cumartesi - 00:14
A+ A-

Ladik Akpınar Köy Enstitüsü Kütüphanesi’nde bulunan eserler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından desteklenen kapsamlı bir projeyle gün ışığına çıkarılacak.

OMÜ Bölgesel Kalkınma ve Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ladik Akpınar Fen Lisesi Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilecek olan proje, Dr. Öğr. Üyesi Cuma Yıldırım tarafından yürütülecek.

Prof. Dr. Ahmet Mutlu, Prof. Dr. Nuray Ertürk Keskin, Doç. Dr. İlyas Sucu, Doç. Dr. Aslı Yönten Balaban ile Doç. Dr. Hakkı Göker Önen’in araştırmacı olarak yer aldığı projeye, OMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından Nagehan Sarıoğlu kataloglama çalışmalarında uzmanlık desteği verecek. Proje sürecinde araştırma ortamının hazırlanması Ladik Akpınar Fen Lisesi Müdürü İlhan Ozan tarafından sağlanacak.

Mevcut eserlerin bilimsel olarak kataloglanması ve içeriğinin analiz edilmesi hedefleniyor

Proje sonunda Akpınar Köy Enstitüsü Kütüphanesi’ndeki eserlerin bilimsel olarak kataloglanması ve içeriğinin analiz edilmesi hedefleniyor. Ayrıca proje çıktılarının; Samsun’un kültürel mirasına katkı sunması, Cumhuriyet tarihiyle ilgili bilimsel çalışmalar için kaynak oluşturması ve Köy Enstitüleri tarihine ışık tutması beklenmekte.

X
Secure Login

This login is SSL protected