Antik Kent Kazı Çalışmasının Yönetimi OMÜ'de
30 Kasım 2016, Çarşamba - 10:58
Güncelleme: 30 Kasım 2016, Çarşamba - 10:58

Batı Karadeniz'in Zeugması olarak adlandırılan Hadrianaupolis Antik Kenti'nde 2010 yılında başlayan ve geçen yıl ara verilen çalışmalar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Keleş'in yönetiminde yeniden başlatıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Sualtı Arkeoljisi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş, Hadrianaupolis Antik Kentindeki çalışmaların iki yıl aradan sonra yeniden başlamasından dolayı memnun olduklarını ifade ederek, bundan önceki çalışmaların alt yapı ve koruma amaçlı olduğunu dile getirdi. Vedat Keleş ayrıca kazı evi, ışıklandırma ve Kilise B'nin mozaiklerinin onarılması ile üstünün çatı ile kaplatılması işleminin de tamamlandığını belirtti.

Karabük'ün Eskipazar İlçesi Budaklar Köyü'nde bulunan antik kentin, M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ve M.S 8. yüzyıla kadar yerleşim yeri olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.

Kaynak:İHA