OMÜ’de Yaklaşık 2 Yılın Ardından Yüz Yüze Eğitim Başladı
04 Ekim 2021, Pazartesi - 15:00
Güncelleme: 07 Aralık 2021, Salı - 11:28

1 buçuk yılı aşkın pandemi arasının ardından 4 Ekim’de Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) kampüslerinde yüz yüze eğitim başladı. Böylelikle OMÜ kampüsleri öğrencileriyle canlanarak iki yıl önceki hareketliliğine kavuştu.

Covid-19 tedbirleriyle birlikte 16 Mart 2020 tarihinden bu tarafa uzaktan eğitim veren OMÜ’de yüz yüze eğitim ve öğretime geçildi. 52 bin 661 öğrenci ile 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güz dönemine başlayan OMÜ’de yüz yüze eğitimin ilk gününde kampüs oldukça hareketli ve canlıydı. Pandemi tedbirlerinin eksiksiz uygulandığı OMÜ kampüslerinde öğrenciler maske ile dolaşırken, binalara ve dersliklere aşı kartı olanlar ile PCR testi gösteren öğrenciler alındı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın temmuz ayı sonunda yüz yüze eğitime geçileceğini duyurması ve sonrasında akademik takvim doğrultusunda 4 Ekim’de derslerin başlayacağının açıklanmasıyla Samsun’da hareketlilik başlamıştı. 4 Ekim’de ders başı yapan üniversite öğrencileri okullarını ve arkadaşlarını özlediklerini her hareketleriyle gösterirken yeni üniversite öğrencileri de yeni hayatlarına alışmaya çalıştı, bol bol hatıra fotoğrafı çekti.

Merkez kampüste Yaşam Merkezi son 2 yılın en kalabalık gününü geçirirken otobüs ve tramvay durakları öğrencilerle doldu taştı. Ayrıca yeni üniversite öğrencilerin aileleri evlatlarının heyecanlarını paylaştı, kampüste yoğun trafik oluşturdu.

Öğrencilerin çeşitli hizmetlere ulaşabilmesi için alınan tedbirler de devreye alındı. Yeni kimlikler öğrencilere teslim edilmek üzere birimlere iletilirken, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğlen ve akşam olmak üzere iki öğün yemek için gerekli tedbirleri aldı. İndirimli ulaşım kartı için de Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ’ın mobil başvuru merkezlerini kampüse yönlendirdi. Yanı sıra, tramvay, otobüs ve minibüsler de merkez kampüste öğrencilerin hizmetinde idi.