Rektör Ünal, Ladik MYO’da İncelemelerde Bulundu
14 Eylül 2021, Salı - 08:36
Güncelleme: 14 Eylül 2021, Salı - 09:40

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ladik Kaymakamı Ahmet Raşit Orhan, Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ile birlikte yapımı devam eden Ladik Meslek Yüksekokulunda (MYO) incelemelerde bulunarak istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Ziyarete; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, OMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Nail Çelik, Devlet Su İşleri (DSİ) uzmanları, Akdağ Sulama Birliği temsilcileri ve DOSUYM Projesi yetkilileri de katıldı.

OMÜ’ye tahsis edilen inşaat alanını incelerken açıklamalarda bulunan Rektör Ünal "Ladik MYO bu alan içerisinde yapılandırılmakta. Aynı zamanda bu arazinin OMÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) Ladik Araştırma İstasyonu olarak da kullanılması planlanıyor. Bu plan dâhilinde, TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı'na sunulan 'Hareketli Damla Sulama Sistemlerinde Değişken Oranlı Sulama için İnsansız Hava Aracı ve Uydu Sistemlerine Dayalı Yönetim Modelinin (DOSUYM) Geliştirilmesi' başlıklı projenin desteklenmesine karar verildi." ifadelerini kullandı.

Görüşmeler neticesinde, söz konusu arazide çeşitli düzenleme faaliyetleri, sulama sistemlerinin tesisi ve ekim-dikim planlamaları hayata geçirilecek.

DOSUYM Projesi; Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Eyüp Selim Köksal başkanlığında, Bafra MYO öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahattin Albayrak, Ziraat Fakültesi akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Hasan Akay, Dr. Öğr. Üyesi Sakine Çetin, Araştırma Görevlisi Emre Tunca ve Ziraat Fakültesi İdari İşler Şefi Osman Kop tarafından yürütülüyor.