Rektör Ünal: OMÜ’nün İmkânlarını Kullanarak Geleceğinizi İnşa Edeceksiniz
11 Ekim 2023, Çarşamba - 15:43
Güncelleme: 11 Ekim 2023, Çarşamba - 16:02

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki bölüm ve programlara 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başında kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimleri gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Murat Terzi, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, daire başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“OMÜ’nün imkânlarını kullanarak geleceğinizi inşa edeceksiniz”

Oryantasyon programına katılan öğrencilere tavsiyelerde bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “OMÜ’nün imkânlarını kullanarak geleceğinizi inşa edeceksiniz. Kendi akranlarınız ile rekabet halindesiniz. Size yol gösterecek olan ‘Yetenek Kapısı’na üye olun. Diğer mezunlardan ayrıcalıklı olabilmeniz için sizden istenen sertifikaları, eğitimleri tamamlayın. Diplomanızın yanına ek belgeler ekleyin. Bu noktada size yol gösterecek Yetenek Kapısı güzel bir imkân. Bunu değerlendirin.” dedi.

“Üniversite eğitimi hayatın ön provasıdır.”

Üniversite hayatında hobi edinmenin önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversite eğitimi hayatın ön provasıdır. Dolayısıyla bir takım etkinlikler yapmanız ve bu etkinliklere katılmanız gerekiyor. Kulüplerden ve öğrenci topluluklarından ilgi alanınıza bağlı olarak mutlaka bir hobi edinin, bir grubun içerisinde yer alın. Farklı alanları dikkate alarak diğer arkadaşlarınızla ortak bir şeyler yapmayı deneyin. Burada talep edilen yeterlilik ve yetkinlikleri sağlama noktasında biraz da belgelendirilebilecek, e-devlet üzerinden görülebilecek sertifikalar almanız gerekiyor.  Elinizdeki diplomaya artık herkes sahip, dolayısıyla diploma arka plana düştü. Evet diploma gerekliliktir ama diplomayla yürüyemezsiniz. Mutlaka diplomanın altına birtakım belgeleri, yetkinlikleri koymanız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

“Bilgiyi hayatın içerisinde etkin hale getirmenin yolu uygulamadır.”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal sözlerine şöyle devam etti:

“Hangi programı okuyorsanız bunun uygulamasını, stajını ciddiye alın. Dolayısıyla dersin uygulaması varsa bunu talep edin ve zorlayın çünkü bilgiyi hayatın içerisinde etkin hale getirmenin yolu uygulamadır. Gelecek zaman içeresinde program stajını önemseyin çünkü staj, sizin için fırsatlar kapısıdır. Staj dönemlerinde işe başlayabilirsiniz.”

“Bizim sizden istediğimiz, girişimci bir ruha sahip olmanız”

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Girişimci bir ruha sahip olmanız gerekiyor. Tercihlerinizi yaparken; aldığınız puan, akranlarınız, aileniz ya da üniversite ile alakalı bilgileriniz bu bölümü seçmenize sebep oldu. Ancak okuduğunuz bölümlerden mezun olup çok başarılı birer iş insanı olabilirsiniz. Bu nedenle bizim sizden istediğimiz, girişimci bir ruha sahip olmanız. TTO ve TEKNOPARK üzerinden proje yazma eğitimi almak, proje düşüncesi oluşturmak, projeyi hayata geçirmek sonrasında da bu projeye nasıl kaynak bulunur onun yolunu aramak gerekiyor. Bölüm ayırmaksızın her bölüm,  proje üretmek için bir fırsat alanı. Hocalarımızın rehberliğinde, üniversitenin kurumsal olarak sağladığı imkânları sonuna kadar değerlendirmeniz gerekiyor. Üniversitemizin destekleme ve tecrübe açısından alt yapısı oldukça güçlü. Geçen sene OMÜ, TÜBİTAK’tan destek alan 114 proje ile 5. üniversite oldu. Sizinle aynı duyguyu taşıyan, aynı amaçları güden insanlarla birlikte olursanız birbirinize destek verirsiniz ve başarılı olursunuz.” ifadelerini kullandı.

“Teknolojiyi kullanmak zorundasınız”

Her öğrencinin donanımlı bir şekilde mezun olmasını isteyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“OMÜ olarak her birinizden B1 düzeyinde bir yabancı dil istenecek. Kampüs içerisinde dokuz farklı dil konuşuluyor. Yüz on dokuz farklı ülkeden altı bin civarında yabancı öğrenci var. Yabancı dil için bir zaman belirleyin ve öğrenmek için ayrı bir çaba harcayın. Yabancı arkadaşlarınızla pratik yaparak o dilin sahibi olun. Teknolojiyi kullanmak zorundasınız. Eğer üst düzeydeki teknolojiye hâkim olamazsanız teknoloji aracılığıyla kullanılan bireyler olursunuz. Mesleğinizle alakalı teknik bilgiye sahip olmak, gerekli programları sertifika düzeyinde öğrenmek sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Her birinizin bir danışmanı var. Bir sorununuz olduğunda muhakkak danışmanınıza gitmeniz gerekiyor. Buradaki rektörün, dekanın ve akademisyenin varlık nedeni sizsiniz. Her birinizi bir lider olarak görerek, mezun olmanızı istiyoruz. Kendinize bir hedef belirleyin ve o hedefleri üniversitedeki imkânlarla destekleyin.”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın konuşmasının ardından, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi, Uzaktan Eğitim Merkezi, Kariyer Merkezi Müdürlüğü, Bağımlılıkla Mücadele

Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mezunlar Koordinatörlüğü ile OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi, Kalite Koordinatörlüğü sunumlarını gerçekleştirdi.

Fakülteler programı çevrimiçi olarak takip etti.

Oryantasyon programı, stant gezilerinin ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected