MENU

Çalışan Gazeteciler Okuyan Gazetecilerle Tecrübelerini Paylaştı
11 Ocak 2016, Pazartesi - 14:20
Güncelleme: 15 Şubat 2024, Perşembe - 15:44

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Çalışan Gazeteciler Gününde tecrübeli habercileri öğrencileriyle bir araya getirdi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen “Çalışan Gazeteciler Günü: Sahadan Sesler” adlı söyleşide haberciler tecrübelerini öğrenciler ve akademisyenlerle paylaştı.

Moderatörlüğünü Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu’nun yaptığı söyleşiye Sabah Gazetesi Samsun Bölge Müdürü Murat Alhan, TRT Samsun Temsilcisi Mehmet Gençali, Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Murat Sandıkçı konuşmacı olarak katıldı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran’ın konuşmasıyla açılan söyleşide moderatör Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü anmak için bir araya geldiklerini dile getirdi ve medya ve gazetecilerin birer eşik bekçisi olarak hem gündelik hayatın hem de kamusal tartışmanın şekillenmesinde son derece önemli roller üstlendiğini belirterek sözü konuklarına bıraktı.

Ajans muhabirliğinin en önemli farkı “hızlı” olmasıdır

Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Murat Sandıkçı öğrencilere ajans muhabirliğinin nasıl yapıldığını ve doğru haber yapmanın önemini anlattı. Sandıkçı, “Ajans muhabirliği, gazete ve televizyon muhabirliğine göre biraz daha farklıdır. En önemli farkı ise hızdır. Ajansta, haberi ne kadar hızlı ve doğru bir şekilde verirseniz dünya gündeminde de o kadar söz sahibi olursunuz. Teknolojinin gelişmesiyle günümüzde herkesin cep telefonlarıyla görüntüleri çekip anında gönderme imkanları var. Dolayısıyla sokaktaki her insan sizin bir rakibiniz.” diye konuştu.

"Haberi yaparken her şeye dikkat ederiz"

TRT Samsun Temsilcisi Mehmet Gençali ise, “Teknoloji çok gelişti, artık tek tıkla haber atabiliyor ve gündemi takip edebiliyoruz. Gazetecilik görsel anlamda dikkat çeken hareketli bir meslek. Mesleğimiz genel anlamda görüntü üzerine olduğu için dikkatli olmalıyız. Örneğin, sigara içen birini çekemeyiz ya da arkada bir reklam varsa orayı almamaya gayret ederiz. Yani kısaca haberi yaparken her şeye dikkat ederiz.” ifadesini kullandı.

Medya etiği önemlidir

Sabah Gazetesi Samsun Bölge Müdürü Murat Alhan, basın sektöründe “medya etiği” konusundan bahsetti ve üniversitede alabilecekleri en iyi eğitimin etik konusu olduğunun altını çizdi.

Söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan konuklar, Nurdan Öncel Taşkıran’ın takdim ettiği teşekkür belgelerini aldılar.

X
Secure Login

This login is SSL protected