MENU

OMÜ’de İlk Mezun Kimlik Kartı Mezunları Temsilen Rektör Ünal’a Verildi
22 Kasım 2022, Salı - 14:45
Güncelleme: 22 Kasım 2022, Salı - 16:31
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından yoğun talep üzerine hayata geçirilen mezun kimlik kartı ve uygulaması birçok mezunun kullanımına sunuldu.

Mezun kimlik kartı uygulamasıyla, OMÜ’nün mezunlarla bağlarını güçlendirmek, iletişimi artırmak ve mezunların Üniversitedeki çeşitli imkânlarından faydalanmalarının devamlılığını sağlamak hedefleniyor.

İlk mezun kimlik kartı mezunları temsilen 1988 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi den mezun olan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a, Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın tarafından makamında takdim edildi.

İki farklı seçenek

Mezun kimlik kartı için iki seçenek sunuluyor: İlkinde, fiziki kimlik kartı almak isteyenlerin kart ücretini belirtilen hesaba yatırarak mezun kimlik kartı başvurularını mezun bilgi sistemi (https://mbs.omu.edu.tr/) aracılığıyla yapmaları gerekiyor. Mezun bilgi sistemine üyeliği olmayanların önce üye kaydı yapması gerekiyor. Beyan etmiş oldukları adrese posta yoluyla mezun kimlik kartları ulaştırılıyor.

İkinci seçenek ise gelişen bilgi teknolojileri sayesinde ücretsiz sanal mezun kimlik kartı uygulaması. Türkiye’de üniversitelerde ilk defa OMÜ tarafından hayata geçirilecek olan bu uygulama için mezun bilgi sistemi üzerinden kolayca başvuru yapabiliyor ve akıllı telefonuna indirerek kullanabiliyor.

Çeşitli avantajlar sağlayacak

Mezun kimlik kartı ile mezunlar; kampüse giriş-çıkış yapabilecek, sosyal tesis olanaklarından personele uygulanan indirim oranında faydalanabilecek, (konuk evi, sahil tesisleri, olimpik havuz, spor salonları, yemekhaneler) ve Merkez Kütüphane’yi kullanabilecek.

Mezun kimlik kartı ile ilgili tüm detaylara Mezunlar Koordinatörlüğü web sayfasından https://mezun.omu.edu.tr/tr ulaşabilirsiniz.

X
Secure Login

This login is SSL protected