OMÜ Vakfı Koleji Öğretmenleri STEAM Eğitimi için İspanya Yolcusu
03 Ocak 2020, Cuma - 15:56
Güncelleme: 03 Ocak 2020, Cuma - 17:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji öğretmenleri, Avrupa Birliği Erasmus+ K101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği çerçevesinde hazırladıkları STEAM Projesi’yle İspanya’da eğitim alacak.

Bu amaçla OMÜ Vakfı Kolejinde, öğretmenler tarafından hazırlanan STEAM [Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik), Art (Sanat), Mathematics (Matematik)] Projesi, düzenlenen programla tanıtıldı. Tanıtım programına; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Vakfı Başkanı ve aynı zamanda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, OMÜ Vakfı Aile Birliği Üyeleri, Vakıf öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda OMÜ Vakfı Kolejini tanıtan sinevizyon gösterimine yer verilirken ardından açılış konuşmalarına geçildi.

“Samsun’da ‘özel ortaokullar içinde’ bu kapsamda kabul edilen ilk proje”

İlk olarak söz alan Vakıf Koleji Müdürü Mustafa Kurt, başta Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere katılımlarıyla programı onurlandıran herkese şükranlarını sunarak “Erasmus+ K101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi'nde emeği geçen tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda gönülden teşekkürü bir borç biliyorum. Projemiz Samsun’daki ‘özel ortaokullar içinde’ bu kapsamda kabul edilen ilk proje olarak dikkat çekiyor.” dedi.

Rektör Bilgiç “Dünyadaki değişim ve dönüşüme ayak uydurmamız gençlerimizi iyi eğitmemize bağlı”

“Sizlerle bugün bu güzel programda beraber olmaktan duyduğum mutluluğu paylaşmalıyım” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise günümüz dünyasında çok hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığını belirterek “Dünyadaki bu hıza ayak uydurabilmemiz, gençlerimizi geleceğe layıkıyla hazırlamaktan geçiyor. Bu konuda özel bir görev üstlenmiş olan ve Üniversitemiz Vakfı tarafından kurulan Kolejimiz; çok önemli hizmetler veriyor, başta sevgili öğrencilerimizi geleceğe hazırlamakta, onların iyi yetişebilmeleri için de üst düzeyde imkânlar sunmakta. Bu yönleriyle elinden geleni yapan, Samsun’da öne çıkan bir okul olması bakımından ve Üniversitemizin adını taşıyor olması açısından bizleri ayrıca gururlandırıyor. Buna katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Bu proje, kaliteli bir yolculuğun içerisinde olmanın işareti”

Öğretmenlerin hazırladığı projeyle Vakıf Kolejinin yeni bir başarıya imza attığını belirten Rektör Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette bu projeye emek veren ve katılan değerli öğretmenlerimiz var ve onlara yürekten teşekkür ediyorum. Proje demek; plan demek, bilinçli adımların atılabilmesi demek. Proje aynı zamanda tecrübeyi de içinde barındırıyor ve bütün bunlar tabii kaliteli bir yolculuğun içerisinde olmanın işaretleri. Bu proje de bu yolculukta olunduğunu ispat ediyor. STEAM yani fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik; gelişmemiz ve ilerlememiz için ihtiyaç duyulan, dolayısıyla dikkate almamız gereken önemli disiplinler olarak öne çıkıyor. Bu alanlarda da başarılı kişiler yetiştirmek zorundayız. Bu anlamda zaman zaman umutsuzluğa düşüldüğüne tanık olmaktayız ancak gerçek hiç de öyle değil, zira çok önemli beyinlere sahibiz ve çok başarılı insanlar yetiştirmekteyiz. Önemli olan; bu eğitim sürecini çok iyi organize edebilmektir. Bin yıl öncesine baktığımızda, bizim uygarlığımıza mensup bilim insanlarının, bilimin bu noktaya gelmesinde çok büyük katkılarının olduğuna şahit olmaktayız. İşte gelecekte ismi öne çıkacak büyük insanları yetiştirmek, inanıyoruz ki yine mümkün olacaktır ve bu uğurda ümitli olmalıyız.”

“BİLSEM, kampüsümüzde açılırsa gençlerimiz Üniversitemizin imkânlarıyla buluşacak”

Vakıf Kolejinin OMÜ Yerleşkesi’nde olmasının önemli avantajlar ve fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Rektör Bilgiç, devamında “Bu avantajlardan faydalanmak için de Millî Eğitim Müdürlüğümüz; BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezleri) okullarından birini kampüsümüzde açmayı düşünürken çok haklı olarak bilimin ve teknolojinin üretildiği Üniversitemizde gençlerimizi bu imkânlarla buluşturmak istiyor. Vakıf Kolejimiz de zaten bu olanaklara sahip zira çocuklarımızı zaman zaman fakültelerimiz ve laboratuvarlarımızda görüyoruz ve bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu imkânların çocuklarımız için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Koşullar uygun hâle gelip inşallah BİLSEM’in de Üniversitemizde bir yer edinmesi söz konusu olduğunda çocuklarımız bu fırsatlarla iç içe olacak. Vakıf Kolejindeki öğretmenlerimiz de proje kapsamında İspanya’ya gidecek. Bu anlamda yeni yerler görmek, nelerin yapıldığına tanık olmak; hem kendi potansiyelimizi görmek açısından hem de yeni iş birliklerinin kurulmasına zemin hazırlanması bakımından ciddi yarar sağlayacaktır. Böylesine güzel bir ortamı sunan herkese, başta Vakıf Başkanımız, Okul Müdürümüz, projeyi hazırlayan değerli öğretmenlerimiz ve çok sevgili öğrencilerimize en içten duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

Öğretmenler 18 Ocak’ta İspanya’ya gidecek

Rektör Bilgiç’in konuşmasının ardından Matematik Öğretmeni ve STEAM Projesi’nin Koordinatörü Salim Demircioğlu, disiplinler arası bir bakışla eğitimde çığır açan STEAM hakkındaki sunumla projelerine dair katılımcıları bilgilendirdi.

Sunumunda STEAM’in hedefleri, bu doğrultuda verilen eğitim, gelecekteki STEAM alanlarından bahseden Koordinatör Öğretmen Demircioğlu “Üretken bir ülke olarak artık biz tasarlayıp satmalıyız. Biz nasıl yapacağız? Her şey bulunmuş gibi kötümser düşünceleri kafamızdan silip atmalıyız çünkü her şey bulunmuş değil. İnovatif (yenilikçi) düşündüğümüz sürece ve böyle bir eğitimle yolumuza devam ettiğimiz müddetçe yapılacak çok şey var.” değerlendirmesinde bulundu.

Proje kapsamında OMÜ Vakfı Kolejinden 8 öğretmen STEAM eğitimi almak için 18 Ocak’ta İspanya’nın Barcelona kentine gidecek.

Projenin tanıtım programının sonunda, Rektör Bilgiç ve diğer davetliler projenin tanıtımını öğrencilerle birlikte pasta keserek kutlarken, hatıra fotoğrafı için de objektiflere poz verdiler.