1 Kasım 2016 tarihinde başlayan Hayatımız Roman projesi, 23 Ekim 2017 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Konferans Salonu’nda yapılan kapanış toplantısı ile sonlandırıldı. Kapanış törenine; OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Terzi, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nermin Kılıç, üniversite öğretim üyeleri, proje ekibi, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.
Kapanış toplantısında Proje Koordinatörü Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, proje öncesinde ve proje sürecinde yaşadıkları deneyimlerden bahsederek projede emeği ve desteği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nermin Kılıç böyle bir projeye tanıklık ettiği için çok mutlu olduğunu belirtirken Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı da üniversitemiz adına böyle projelerin gurur verici olduğunu vurguladı.
Canik Belediye Başkanı Alican Usta ise Roman Mahallesi’nde yürütülen projeden birisinin Hayatımız Roman projesi olduğunu ve bu projeyle Roman Mahallesi’nde çok güzel işlerin başarıldığını ifade etti.
Hayatımız Roman Proje Sekreteri Arş. Gör. Özge Öz’ün proje sonuç raporunu sunmasıyla devam eden program sonunda, projeye desteği ve katkıları bulunan kişilere plaket takdimi yapıldı.
Avrupa Birliği “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında kabul edilen “Hayatımız Roman” projesi ile 50 Roman kadına “Hasta ve Yaşlı Bakım Eğitimi” , “Konut ve İşyeri Temizliği” ve “İşletmelerde Hijyen” kursları verildi.
Proje faaliyetleri; 11 seminer, 5 konferans ve uluslararası katılımlı “Toplumda Daha Fazla Roman Varoluşu Çalıştayı” ile devam ederken, kursiyerlerle de sosyo-kültürel gezi faaliyeti kapsamında Amasya-Tokat gezisi yapılarak kurslarda başarılı olan 5 kursiyere yüzme kursu verildi. Ayrıca eğitim faaliyetlerindeki toplam 50 kursiyere ayrı ayrı psikolojik danışmanlık hizmetleri Doç. Dr. Ercümend Ersanlı tarafından verildi ve bunun yanı sıra Arş. Gör. Dilek Çelik Eren tarafından yürütülen istihdam faaliyetleri sonunda 20 kursiyer de iş sahibi oldu.
Hayatımız Roman projesi, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi (DESİP) kapsamında kabul edilen 120 proje içinde Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen en başarılı 20 proje arasında yer alıp OMÜ'nün 2016-2017 uluslararası destekli en büyük 4 bütçeli projesinden biri oldu.