MENU

Mühendislik Sektöründe Kadın
14 Mart 2017, Salı - 11:44
Güncelleme: 14 Mart 2017, Salı - 11:44

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisleri (IEEE) Topluluğu, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda "Sektörde Kadın" konulu bir konferans düzenledi.

YEDAŞ Sistem Donanım Uzmanı Rukiye Erdoğan, SAMPA Otomotiv AR-GE Yöneticisi Didem Demirtaş ve OMÜ Uzay ve Havacılık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağrı Kocaman'ın sunumlarından oluşan konferansa çok sayıda öğrenci katıldı.

"Kadınlar fiziksel güç gerektirmeyen alanlarda istihdam ediliyor"

YEDAŞ'ta çalışan kadın sayısının mevcut personel sayısının 6'da birini oluşturduğunu belirten
Sistem Donanım Uzmanı Rukiye Erdoğan, kadınların daha çok müşteri hizmetleri, bilgi teknolojileri gibi fiziksel güç gerektirmeyen alanlarda istihdam edildiğini söyledi. Sektörde kadın çalışanın az olmasının nedenlerine ve sektörde kadın olmanın avantajlarına ve dezavantajlarına da değinen Erdoğan, "Eş zamanlı işlerde kadınlar, erkeklerden daha başarılı. Kadınların dezavantajı ise daha duygusal olmaları." dedi.

"Sektörde başarılı olmak için kendinizi geliştirin"

Sektöre girmek ve başarılı olmak için tavsiyelerde bulunan SAMPA Otomotiv AR-GE Yöneticisi Didem Demirtaş da lisans diplomasının sektöre girmek için yeterli olmayacağının altını çizdi. Yabancı dil, staj gibi konulara önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan Demirtaş, "Sektörde başarılı olmak için kadın ya da erkek olmanızın bir önemi yok. Önemli olan kabiliyetleriniz ve kendinizi geliştirmenizdir." diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Çağrı Kocaman ise “Havacılık Sektörü ve Kadın” konulu konuşmasında pilot lisansı almak için yapılması gerekenler ve OMÜ uçuş eğitim organizasyonları gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Sunumlarından ardından etkinlik sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected