MENU

OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu Yenilenen Yüzüyle Hizmete Açıldı
29 Temmuz 2024, Pazartesi - 09:33
Güncelleme: 29 Temmuz 2024, Pazartesi - 11:19
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde yer alan Olimpik Yüzme Havuzu'nun tadilat ve yenileme çalışmalarının ardından açılışı yapıldı.

2001 yılında açılan ve bünyesinde 50 metre uzunluğunda, 8 kulvarlı 1 adet Olimpik Yüzme Havuzu ile 5 metre derinliğinde çok amaçlı atlama havuzu bulunan tesis, 1400 seyirciye hizmet veriyor. 2021 yılında tadilata giren ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onarılan havuzun açılışı gerçekleştirilen program ile yapıldı.

Yenileme çalışmalarının ardından açılış konuşmasını yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Sadece üniversitemizdeki öğrenciler açısından değil, milli eğitimde, okul öncesinde etkinlik yapmak isteyen her kulübe veya gruba imkân sunulacak.” dedi.

‘Bütün halkımızın kullanmasını arzu ettiğimiz bir yapıdır’

Havuzun vatandaşlar tarafından kullanılmasını arzu ettiğini söyleyen Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu tesisin açılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum; gerçekten üstün bir gayret gösterdiler. Ayrıca, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na da teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemiz bünyesinde sportif etkinlik alanlarının oluşturulması, yürüyüş yolları ve diğer imkânların öğrencilerimiz tarafından etkin bir şekilde kullanılmasını arzuluyoruz. Bu imkânlar, yalnızca üniversitemizdeki öğrenciler için değil, milli eğitimde ve okul öncesinde etkinlik yapmak isteyen tüm kulüp ve gruplara da hizmet verecek. Üniversitemiz, hem sağlık hem de düzenleme açısından güvenilir bir işletme olarak görülmektedir. Bu tesis, üniversitenin bünyesinde yer almakla birlikte, tüm halkımızın kullanımına açık olmasını arzu ettiğimiz bir yapıdır.” diye konuştu.

Açılış programının ardından yarışan sporculara, Prof. Dr. Rektör Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celalettin Sula ve diğer protokol üyeleri madalyalarını takdim etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected