MENU

Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencileri Bitirme Projelerini Sergiledi
23 Temmuz 2024, Salı - 09:07
Güncelleme: 23 Temmuz 2024, Salı - 09:07
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin Silverline Ankastre ile ortaklaşa yürütmüş oldukları bitirme projeleri sergilendi.

Bu iş birliği kapsamında Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, öğretim elemanları ve Silverline tasarım ve ar-ge ekibi bir araya gelerek verimli bir proje çalışması yürüttüler.

Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, bu süreçte toplam 12 adet proje tasarımı geliştirdi. Proje çalışması, fabrika gezisi ile başlayarak üretim süreçlerini yakından gözlemleme imkânı sunmuş ve sürdürülebilirlik temelinde yeni ürün fikirleri geliştirmek üzere altı aylık yoğun bir çalışma ile tamamlandı. İş birliği sayesinde öğrenciler, teorik bilgilerini pratik uygulamaya dönüştürme ve sektörle doğrudan etkileşim kurma fırsatı buldular.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına; Silverline Ankastre yönetim kurulu üyesi ve kurucu ortağı Hüseyin Alış ve Silverline Ankastre Endüstriyel tasarımcıları katıldı. Sergide öğrencilerin Silverline Ankastre için tasarlamış oldukları ocak, fırın ve davlumbaz tasarımları yer aldı.

“Farklı firmalarla iş birliği içinde olmaya devam edeceğiz”

Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi Deniz Ekmekçioğlu, öğrencilerin üniversitede teorik ve uygulamalı olarak aldıkları bilgi ve becerileri, son sene firma ortaklığında gerçekleştirdikleri bitirme projeleri ile uygulama fırsatı bulduklarını belirtti.

Sergilenen projelerin uzun ve yoğun bir çabanın sonucu olduğunu belirten Ekmekçioğlu, “Üniversite-sanayi işbirliğiyle yürütülen projeler, öğrencileri çok daha deneyimli hale getirmekte ve profesyonel çalışma hayatını simüle etmelerine olanak sağlamaktadır. Bu sebeple Endüstriyel Tasarım Bölümü olarak çeşitli sektörlerden farklı firmalarla iş birliği içinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.

X
Secure Login

This login is SSL protected