MENU

OMÜ’de Mezuniyet Törenleri Diş Hekimliği Fakültesiyle Tamamlandı
12 Temmuz 2024, Cuma - 17:02
Güncelleme: 12 Temmuz 2024, Cuma - 17:02
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 akademik yılında 156 öğrenci başarılarını taçlandırarak mezun oldu.

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Bahçesinde gerçekleşen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Emel Bulut, Prof. Dr. Mehmet Cihan Bereket, Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Övgü Tunçdemir Eyüboğlu, akademisyenler, mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

"Ne zaman bize ihtiyacınız olursa kapımız size daima açık"

Mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar dileyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, "Öncelikle mezunlarımıza ve ailelerine hoş geldiniz demek istiyorum. Mezun öğrencilerimiz, 5 yıl boyunca hocalarından çok şey öğrendi. Bundan sonra siz de bunu sahada uygulayacaksınız. Ancak bundan sonra ne zaman bize ihtiyacınız olursa kapımız size daima açık. Akredite ve uluslararası bir üniversite olan OMÜ'den mezun olmanın size neler kazandırdığını göreceksiniz. Diş Hekimliği Fakültesi akademik personelinin sizi geliştirmek için ne kadar özverili çalıştığına şahit oldum. Hepinize şimdiden çalışma hayatınızda başarılar dilerim." şeklinde konuştu.

“Umarım dürüstlük, çok çalışmak, sorumluluk, adil olmak, cömertlik ve başkalarına saygı göstermek gibi kalıcı değerleri temel alırsınız”

Törenin açılış konuşmasında öğrencilere hitap eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan, şunları söyledi:

"21. yüzyılda güçlünün haklı olduğu, popüler zihniyetin doğru sayıldığı, gerçeklerin örtbas edildiği, aklımızı formatlayan zamanın hâkim doğrularıyla yaşamak zorunda kaldığımız günlerden geçiyoruz. Usta yazar Alev Alatlı, 'Hakikatin bu yüzyıldaki en yaman hasmı, dünyanın yeni düzenine revaç veren doğrulardır' der. Daha iyi bir dünya kurulup kurulmayacağı artık siz gençlere bağlı; kendi hayatlarınızın dizginlerini elinize alma zamanı geldi. Sizler, toplumumuz ve dünyamız için olumlu bir değişim yaratma gücünüzü asla küçümsemeyin; hedeflerinizin ve tutkularınızın peşinden sabır ve azimle gidin. Doğru olanın ne olduğunu düşünüyorsanız onu yapın. Size kendinizi iyi hissettiren, konfor alanından çıkmadan kolay olanı yapmak her zaman çekicidir. Her şeyin kötüye gitmesi de bu nedenledir. Umarım dürüstlük, çok çalışmak, sorumluluk, adil olmak, cömertlik ve başkalarına saygı göstermek gibi kalıcı değerleri temel alırsınız. Zor da olsa, zahmetli de olsa vicdanınızın sesini dinler, sorunun değil, çözümün parçası olursunuz. Son olarak, hiç kimse tek başına büyük işler başaramaz. Eğer bu zor zamanları aşacaksak bunu beraber yapmak zorundayız. Birbirinizin mücadelelerinin farkında olun, birbirinizin haklarına sahip çıkın ve başkalarının acılarına ve başına gelenlere kayıtsız kalmayın."

"Sizin soru ve sorunlarınıza elimizden geldiğince çözümler üretmeye çalışacağız"

Yeni mezunların yanlarında olacaklarını belirten Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Övgü Tunçdemir Eyüboğlu, "Bugün mesleğe ilk adımını atan, öğrencilikten diş hekimliği mesleğine geçen gençlerimizin yanında olmak ve mutluluğunu paylaşmak için buradayız. Gençlerimiz ekonomik olarak zor bir dönemde mesleğe ilk adımlarını atıyorlar. Ülkemizde yaşanan diş hekimi enflasyonu da buna eklenince zor bir başlangıç olabilir. Ama eminim ki iyi bir fakülteden mezun olmanın avantajını bugünlerde görecekler. Bunun için ben de değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Genç meslektaşlarım, sizlerin mesleğine ve çevresine saygılı, etik kurallara bağlı, insani duyguları ağır basan, Atatürk'ün açtığı aydınlık yolda devam eden ve bilimden ayrılmayan birer diş hekimi olacağınızdan eminim. Mesleğe adım attığınız ilk günlerde sizin soru ve sorunlarınıza elimizden geldiğince çözümler üretmeye çalışacağız. Sizlerin de gösterdiği özenle mesleğimiz çok daha iyi yerlere gelmeyi hak etmektedir. Samsun Diş Hekimleri Odası olarak mesleki ve sosyal yönden her zaman sizlere destek olmaya hazırız." dedi.

"Umarım hepimiz hayalini kurduğu ve hak ettiği yerlerde oluruz"

Öğrenci arkadaşlarına seslenen Fakülte birincisi Kübra Keskin ise "Bugün ben ve arkadaşlarım, beş yıllık yoğun ve zorlu bir eğitimin ardından diş hekimi olarak mezun olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Diş Hekimliği eğitimi boyunca birçok zorluğun üstesinden geldik. Yoğun teorik dersler, klinik stajları ve sayısız sınavla dolu bir süreç yaşadık. Bütün fedakârlıklarımız, çabalarımız ve emeklerimiz bugün bu törenle taçlanıyor. Bu süreçte bize bilgi ve tecrübelerini aktaran hocalarımıza hepimiz adına teşekkür ediyorum. Bugün burada sadece birer diş hekimi olarak değil, aynı zamanda insan hayatına dokunacak, sağlık ve mutluluk getirecek bireyler olarak mezun oluyoruz. Umarım hepimiz hayalini kurduğu ve hak ettiği yerlerde oluruz. Tüm arkadaşlarımı kutluyor ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Dönem birincisi Kübra Keskin, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan ile dönem kütüğüne birincilik plaketini çaktı. Ardından Diş Hekimliği Fakültesinden başarıyla mezun olan öğrencilere hediye ve başarı belgeleri verildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected