İnsan Hakları ve Eşitlik Hukuku Seminerleri Sertifika Programı
07 Haziran 2024, Cuma - 15:53
Güncelleme: 07 Haziran 2024, Cuma - 15:54

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Eğitimi ve Öğretimi Bildirgesi’nin on birinci yıl dönümüne özel “İnsan Hakları ve Eşitlik Kampüsü Projesini” uygulamaya koymuştur. Proje kapsamında Kurumumuz ile arasında işbirliği protokolü imzalanan üniversitelerde lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilere yönelik İnsan Hakları ve Eşitlik Hukuku Seminerleri Sertifika Programı yürütmeyi planlanmaktadır. Söz konusu program ile öğrencilerin insan hakları ve eşitlik alanında bilgi düzeyinin arttırılması ile insan hakları ve eşitliğe ilişkin bir değer farkındalığı kazandırılması hedeflenmektedir.

Yürütülecek olan programın 5 farklı gruba eğitim verilecek şekilde 5 hafta sürmesi ve programın her bir grup için 5 gün boyunca toplamda 30 saatlik seminerler şeklinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Program kapsamında her bir grupta azami 50 öğrenci olmak üzere toplamda 250 öğrenciye kadar eğitim verilecektir. Katılım sayısına bağlı olarak bir grupta birden fazla üniversitenin öğrencileri birlikte eğitim alacak şekilde düzenleme yapılması mümkündür. Detaylı bilgileri içeren genel program ekte yer almaktadır.

Ek Dosya(lar):

document14.pdf