Genç Akademisyen ve Yapay Zekâ Çalıştayı OMÜ’de Gerçekleştirildi
08 Mart 2024, Cuma - 15:16
Güncelleme: 08 Mart 2024, Cuma - 21:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Young Academia ortaklığında organize edilen "Genç Akademisyen ve Yapay Zekâ Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe; OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevim Alışır ve Prof. Dr. Murat Terzi, Young Academia Başkanı Dr. Ömer Yazıcı, Young Academia Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gürler ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Katılımcılar yapay zekâ alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri tartışmak için fırsat buldu

Young Academia Bölgesel Buluşmalar kapsamında "Tanış, Bağlan, Yayınla" mottosuyla genç akademisyenlere yapay zekâ hakkında ufuk açıcı seminerler verildi. Katılımcılar seminerler sayesinde yapay zekâ alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri tartışmak için fırsat buldu. Farklı disiplinlerden araştırmacıları bir araya getirmek amacıyla planlanan etkinliğe 109 akademisyen bir araya geldi.

Rektör Yardımcısı Terzi: “Yapay zekâ her alanda kendini gösteriyor”

Etkinlikte yaptığı konuşmada yapay zekânın her anlamda yetkinlik gösterdiğini dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, "İnternetin ortaya çıkmasıyla birlikte dünya genelinde bir bağlantı ağı oluşmaya başladı. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgiye çok daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Bu durum, akademik hayatta da bize kolaylıklar sağlıyor. Eskiden yayın yapmak zordu, ancak şimdi oldukça kolay ve hızlı bir şekilde bunlara erişebiliyoruz. Kendi alanım olan nörobilimde, 2020 - 2023 arasında yapay zekâ ile çok sayıda yayın gerçekleştirildi. Şu anda yapay zekâ her alanda kendini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Terzi, sözlerine şöyle devam etti:

“Yapay zekâ alanında ön lisans ve lisans programlarının açılması için 20 üniversite seçildi ve toplamda 12 ön lisans ve 5 lisans programı açılacak. Bu gelişmelerden ilham alarak hepimiz daha motive bir şekilde ilerleyecek ve geleceğe ışık tutacağız. OMÜ olarak yapay zekâdaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve bu alandaki akademisyenlerin ve öğrencilerin çalışmalarını desteklemekte kararlıyız.”

Rektör Yardımcısı Alışır: “Yeniliğe merhaba diyerek birlikte büyük başarılar elde edeceğimize olan inancımız tamdır”

Yapay zekâ ile birlikte akademik dünyanın da gelişeceğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır da “Yeni fikirleri keşfetmek ve geliştirmek için birlikte çalışarak, akademik dünyada daha da ileri gitmek için bir aradayız. Yeniliğe merhaba diyerek, birlikte büyük başarılar elde edeceğimize olan inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Young Academia Başkanı Yazıcı: “Akademik saygınlığa ve uluslararası yeterliliğe sahip seçkin bir platform olmayı birinci amacımız olarak belirledik”

Yaptığı sunumda Young Academia'yı tanıtan ve çalışmalarından bahseden Young Academia Başkanı Dr. Ömer Yazıcı ise "Akademik saygınlığa ve uluslararası yeterliliğe sahip seçkin bir platform olmayı birinci amacımız olarak belirledik. Young Academia adını verdiğimiz bu platformda, akademi camiası için gerekli eğitimleri alarak kendinizi geliştirme fırsatı sunuyoruz. Eylül ve ekim döneminde yalnızca yüksek lisans öğrencilerine yönelik bir sempozyum düzenleme hedefimiz var. ‘Genç Akademisyenler’ buluşmalarımıza TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Başkanı'mızdan YÖK üyelerimize kadar birçok vizyonel konuşmacı katıldı. Vakıflar ve dernekler gibi birçok kuruluş bulunsa da biz burada geleceğin profesörlerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte; OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümünden Doç. Dr. Faruk Aylar “Sosyal Bilimlerde Yapay Zekâ Semineri”, OMÜ Bafra Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Serhat Odabaş da “Fen ve Mühendislik Alanlarında Yapay Zekâ Semineri” ile katılımcılara hitap ederken, seminerler sonrasında da tüm katılımcılar “Yapay Zekânın Geleceği ve Etik Çalıştayı”nda buluştu.

Etkinlik, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected