Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, TVNet ve Radyo Başakşehir’in Konuğu Oldu
03 Ağustos 2023, Perşembe - 10:11
Güncelleme: 03 Ağustos 2023, Perşembe - 11:22

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, TVNET ekranlarında yayınlanan ‘Tercih Rehberi’ ve Radyo Başakşehir’de yayınlanan ‘Tercih Meselesi’ programlarına katılarak, üniversite tercihleri öncesinde üniversitemiz ve bölümleri hakkında bilgi verdi.

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü YKS maratonun ardından sıra tercih dönemine geldi. Öğrenciler, 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında tercihte bulunabilecek. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, tercih döneminde üniversitemizin tanıtımını yapmak ve bölümler hakkında bilgi vermek amacıyla TVNET ekranlarında yayınlanan Esra Esen Atayeter’in ve ‘Tercih Rehberi’ ile Radyo Başakşehir’de yayınlanan Özgür Kani’nin sunduğu ‘Tercih Meselesi’ programlarına katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal: Üniversitemiz araştırmayı bir revizyon olarak benimsedi

OMÜ’nün büyük oranda gelişimini tamamlamış ve Türkiye’nin güzide üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Rektör Ünal, “Samsun ve OMÜ, öğrencinin nitelikli bir şekilde eğitim almasına pozitif yönde olanak sağlayacak bir pozisyonda yer almakta. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak kampüs içerisinde yurtlarımız mevcut. Fakültelere yürüme mesafesinde olması öğrencilerimize büyük bir avantaj sağlıyor. Üniversitemiz araştırmayı bir revizyon olarak benimsedi. Kendi politikasına göre araştırmalarını devam ettiriyor. Lisans düzeyinde bir öğrencinin araştırmaya sevk edilmesi zaten üniversitenin ayrıcalıklı olduğunun bir göstergesidir. OMÜ’nün öğrencinin geleceğine, diplomanın ötesinde birçok şey vadettiğini açıkça söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal: Öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız

Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin doğru tercih yapmaları için birtakım platformları hayata geçirdiklerini dile getiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu süreç öğrenciler ve üniversiteler için heyecan verici bir durum. Tercih dönemi; öğrencinin isabetli tercihi, üniversiteye uygun öğrencinin gelmesi ve öğrencinin kendisine uygun bölümü seçmesi, ülkemizin işgücü ile öğrencilerin geleceği açısından stratejik bir öneme sahiptir. Öğrencilerin bize ulaşabileceği birtakım platformlar hazırladık. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak öğrencilerle çevrimiçi bir buluşma gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. İnşallah doğru ve isabetli tercihler yaparlar.” dedi.

Prof. Dr. Ünal: Eğitim ile AR-GE arasında bir ilişki kurduk

Ar-Ge çalışmalarından ve eğitim revizyonundan bahseden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Eğitim revizyonunda temel amaç; Alışılmış eğitimin sürdürülmesi ve diploma verilmesi değil, geleceğin mesleklerini ve geleceğin beklentilerini karşılayacak mezunlar üretmek üzerine yapılan bir çalışmaydı. Eğitim ile Ar-Ge arasında bir ilişki kurduk. Eğitimde kullanılan bilginin ve  Ar-Ge’de üretilen verinin bir döngü içerisinde olduğu bir çalışma gerçekleştirdik. Oldukça da başarılı sonuçlar aldık. Üniversitenin patentlerine, araştırma sayılarına, dış kaynaklı ve kendi içerisinden desteklenen projelerine baktığımızda bu çalışmanın somut olarak işe yaradığını, çok ciddi bir sıçramanın yaşandığını görüyoruz. OMÜ, 2021’de “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite” unvanını aldı. 2022’de 11 basamak yükselmek suretiyle 35. sıralamada da bu unvanını korumuş oldu. 2022’de Gıda teknolojisinde “İhtisaslaşan Üniversite” unvanını aldı. 2020’de 140 olan Ar-Ge çalışmaları 2022’de 422 gibi bir rakamla ulaştı. Revizyon politikasının temelinde Ar-Ge’yi kültüre dönüştürmek var. Bu anlamda yaptığımız temel düzenlemelerden bir tanesi de yükseköğretimi yeterlilikler çerçevesinde masaya yatırdık. Kendi mezunumuzu bu yeterliliklerle mezun edeceğiz. Üniversite ve sanayi birlikte çalışır hale geldi. Bu çalışmalar bölgeye büyük avantajlar sağladı.” ifadelerini kullandı.

Ünal: Kenevir Dokuma Tezgahtarlığı ve Halı ve Kilim dokuma programı açtık

Kenevirin bölgenin en önemli ürünlerinden biri olduğunu vurgulayan Yavuz, “Anadolu Türk İslam Medeniyetine ait eserlerin mutlaka yaşatılması gerekiyor. Bunlarla alakalı bölümler açtık. Ladik Meslek Yüksekokulu bünyesinde Kenevir Dokuma Tezgahtarlığı ve Halı ve Kilim dokuma programı açtıklarını söyledi.
“Üniversite olarak dış yüzü stratejik ortaklıklar üzerine kurduk”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin uluslararasılaşmada özel bir politikasının olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ünal sözlerine şöyle devam etti:

“Üniversitemiz yaklaşık 13 yıldır bu politikayı devam ettiriyor. 119 farklı ülkeden 5300 yabancı öğrencimiz var. Avrupa’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin diplomasının geçerliliği var. Bizim buradaki hedefimiz üniversitemizde eğitim alan yabancı öğrencilerin kendi ülkelerine hizmet etmesi.  Kültür ve Ticaret elçileri çalışmalarını gerçekleştirdik. Bu çalışmalar üzerinden somut sonuçlar aldık.  Üniversite olarak dış yüzü stratejik ortaklıklar üzerine kurduk.

Rektör Ünal öğrencilere şu mesajı verdi:

Mutlu olacakları, yapabilecekleri ve kendilerini ifade edebilecekleri bir alanı tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Ünal öğrencilere şu mesajı verdi:

Karar verdikten sonra seçtikleri bölüm için sürekli çalışmaları gerekiyor. Tercih yapacak üniversite öğrencisi adaylarımızın öncelikle, kendilerini ileride nerede görmek istediklerini netleştirmeleri lazım. Şehre göre tercih yapmak doğru olmayacaktır. Geleceklerine yön verecek bu mühim kararı bütünüyle değerlendirmeleri gerekiyor. Aday öğrencilerimizin başta kendisinin mutlu olacağı, üretebileceği ve topluma katkı sağlayacağı bir alana yönelmesi oldukça mühimdir. Topluma fayda sağlamayan teorik eğitimlerin, artık yaşadığımız dünyada bir karşılığı bulunmuyor. Geçmiş zamanlarda diploma tek başına iş görüyordu fakat diploma artık geri planda kalmış durumda. Önemli olan hangi yeteneğe sahip olduğunuzdur. Bilinçli bir eğitim için, bilinçli tercih yapılmalıdır.”

X
Secure Login

This login is SSL protected