OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 3 Sanat Sergisi ile Polonya’da
22 Eylül 2022, Perşembe - 10:22
Güncelleme: 22 Eylül 2022, Perşembe - 10:22

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF); OMÜ’nün de paydaşı olduğu Eco-SET Projesi’nin Kapanış Konferansı kapsamında gerçekleştirilen 2 afiş, 1 illüstrasyon sergisi ile izleyicilerle buluştu.

En katılımcı ikinci üniversite OMÜ

OMÜ ve Polonya Bydgoszcz Bilim ve Teknik Üniversitesiyle birlikte 12 farklı üniversitenin paydaşlığında gerçekleştirilen "Ekoloji, Bilim, Eğitim ve Teknoloji" başlıklı Eco-SET Projesi Kapanış Konferansı’na OMÜ, damgasını vurdu. OMÜ, proje geneli boyunca toplamda 4 sergi, 1 workshop, 6 bildiri ile etkinliğin en katılımcı ikinci üniversitesi oldu.

12 - 14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında izleyicilerle buluşan sanat sergilerinden ilki, OMÜ GSF Grafik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin çevresel sorunları konu edinen afiş tasarımlarından oluşan karma sergisi oldu. Karma sergi, 9 öğretim elemanı ve 6 öğrencinin çalışmalarından oluştu.

İzleyicilerle buluşan ikinci sergide Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Seylan; savaştan göçe, gelir adaletsizliğinden eğitime pek çok sosyal soruna odaklanan, bir kısmı önceden uluslararası yarışmalarda sergilenmiş ve ödül almış afişlerinin yanı sıra, yeni çalışmalarının karışımından oluşan retrospektif kişisel afiş sergisiyle katılımcılara hitap etti.

Kapanış Konferansı’nın son sergisinde ise OMÜ GSF Grafik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Ayvaz Tunç’un; insanlık üzerinde büyük etkilere sahip pandeminin bireysel farkındalık sürecine odaklanan ve toplum-doğa ekseninde içsel etkileşimleri abartılı imgelem üzerinden tasvir eden “in-BETWEEN” adlı kişisel illüstrasyon sergisi yer aldı.

EcoSET Projesi çerçevesinde daha önce de OMÜ’lü öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan bir grup 30 Mayıs - 3 Haziran 2022 tarihleri arasında Polonya'da bulunmuşlardı. Projenin bu tarihler arasındaki ayağında gerçekleştirilen çalıştaylara; Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden 3 öğrenci ve Bölüm öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erkan Likos katılmıştı.

Projenin 30 Mayıs - 3 Haziran ayağında ayrıca, OMÜ GSF Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Engin Güney “Algısal Değişimler” konulu 21 parçadan oluşan karışık teknik resim çalışmalarını Bydgoszcz Bilim ve Teknoloji Üniversitesi fuaye alanında düzenlemiş olduğu "Action Painting Performance with Music" başlıklı 3 günlük bir workshopla tamamlamış ve sergi açılışını 3 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirmişti.