“Zihinsel Engelli Çocuklarımız Göz Bebeğimizdir”
10 Mart 2017, Cuma - 15:01
Güncelleme: 10 Mart 2017, Cuma - 17:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsü’nde bulunan Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, Okul Müdürü M. İrfan Yetik ve öğretmenleri ile birlikte OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Okul Müdürü M. İrfan Yetik, ”Okulumuz, üniversitemiz tarafından 2013 yılında 20 yıllığına Millî Eğitim Bakanlığına tahsis edildi. Okulumuzda 4-14 yaş arası orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliğe sahip 74 öğrencimiz eğitim görmektedir. Engelli çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla OMÜ ile iş birliği içerisinde faaliyetler yürütüyoruz.” dedi.

“Katkıları için üniversitemize teşekkür ediyoruz”

Bu kapsamda başta Özel Eğitim Bölümü’nde görev yapan öğretim üyeleri olmak üzere diğer fakültedeki öğretim üyelerinin de okullarında seminerler ve konferanslar verdiğini belirten Yetik, “Okulumuzda Özel Eğitim Bölümü öğrencileri de öğretmenlik uygulaması kapsamında staj yapıyorlar. Üniversitemizin spor tesislerinden de faydalanıyoruz. Bütün bu katkılar için üniversitemizin yönetimine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ise ziyarete gelen öğrencilerle yakından ilgilenerek OMÜ yönetimi olarak her alanda olduğu gibi özel eğitime muhtaç engelli çocukların eğitimleri için de olağanüstü gayret gösterdiklerini ifade etti.

“Topluma kazandırmada birlikte hareket edeceğiz”

Doç. Dr. Kabadayı, bundan sonra da OMÜ Kampüsü'nde bulunan okulun fiziki ihtiyaçları ve eğitimlere katkı sağlamak adına akademisyen desteği için her zaman hazır olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Zihinsel engelli çocuklarımız Kurupelit Kampüsümüzün özel misafirleri olarak bizim göz bebeğimiz olmaya devam edecekler ve onların topluma kazandırılması noktasında okul idaremiz ile birlikte hareket edeceğiz.”

Ziyarete gelen öğrenciler, hazırlamış oldukları el işi hediyesini Genel Sekreter Kabadayı’ya takdim ettiler. Doç. Dr. Kabadayı da öğrencilere Samsunspor yastığı hediye ederek en kısa zamanda Zihinsel Engelliler Okulunu ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.