Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi, "TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması" tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. Türkiye’deki diğer iletişim fakültelerinde de gerçekleştirilen toplantıya TRT’de prodüktör olarak görev yapan Hasan Taş ile TRT Eğitim Dairesi Başkanlığında çalışan Erkan Kavdır konuşmacı olarak katıldı.
İletişim Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda; Samsun Piri Reis İletişim Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, dekan yardımcıları ve öğretim elemanları da hazır bulundu.
Yarışma hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşan Erkan Kaldır "4.’sünü düzenlediğimiz yarışmada 4 ana kategori ve 10 alt başlık var. Ana kategorilerimiz; radyo yayıncılığı, televizyon, ses-görüntülü habercilik ve internet yayıncılığı olarak sıralanmaktadır. Yarışma kapsamında istediğiniz alana başvuru yapabilirsiniz. Birden fazla kategoriye en fazla 3 kişilik gruplar hâlinde katılabilirsiniz. Ödül töreninde bulunacak öğrencilerin katılım masrafları TRT tarafından karşılanmakta. Yarışmamızın son başvuru tarihi 4 Mayıs’tır. Ödül törenini ise Haziran sonu gibi İstanbul’da düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.
Prodüktör Hasan Taş ise bu yarışmayı, geleceğin iletişimcileri "Oscar"ı olarak gördüğünü belirterek “Bu yarışma geleceğin medya çalışanlarını ortaya çıkaracak ve sizler için önemli bir tecrübe niteliğine sahip olacak." şeklinde konuştu.
Yarışmanın tanıtım videosunu öğrencilere izleten Hasan Taş, prodüktörlük mesleğinin içerik ve özelliklerini görseller eşliğinde anlattı. Prodüktörün en önemli özelliğinin araştırmacılık olduğunu kaydeden Taş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim söylemek istediğimiz; bir prodüktörün kesinlikle iyi bir araştırmacı ve dinleyici olması gerektiğidir. Bu özellikleri taşımayan bir kişinin prodüktör olabilmesinin imkânsız olduğunu düşünüyorum. Prodüktör sanatsal yönünü daima diri tutmalı, kitap okumalı, müzik dinlemeli, sinemayı takip etmelidir. Öte yandan prodüktör içinde bulunduğu kurumun gücünü ve desteğini her daim arkasında hissetmelidir. Bu anlamda TRT, Türkiye’nin en kurumsal aktörüdür. Yarışmamıza, siz geleceğin iletişimcilerinin güzel projelerle katılmasını temenni ediyoruz.”
Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan TRT prodüktörü Hasan Taş, şeffaf bir biçimde oluşturulan jürinin yüzde 30’unun TRT içerisinden, yüzde 70’inin ise sektör temsilcilerinden oluştuğunu söyledi.
Program, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta’nın Hasan Taş ve Erkan Kavdır’a teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.
Haber : Cengiz Ortataş