Sine-Düş Topluluğunun İletişim Fakültesinde düzenlediği "Stop-Motion Atölyesi" sona erdi.
3 hafta süren atölyede, akademisyenler tarafından senaryo, animasyon, ses ve görüntü kurgusu eğitimleri verildi.
Atölyenin ilk haftasında Arş. Gör. Uğur Kılınç tarafından senaryo eğitimi verildi. Eğitimde katılımcıların hayal gücünü geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıran ve senaryonun teknik yapısı hakkında bilgi veren Arş. Gör. Kılınç, eğitimin ikinci bölümünde de katılımcılardan atölye kapsamında çekecekleri filmin senaryosunu yazmalarını istedi.
Atölyenin ikinci haftasında katılımcılara animasyon eğitimi veren Yrd. Doç. Dr. Filiz Erdoğan Tuğran ise Stop-Motion’ın en önemli kısmının karakter olduğunu, karakterin etrafımızda gördüğümüz bütün nesnelerden oluşabileceğini ve bu konuda katılımcıların tamamen özgür olduğunu söyledi. Katılımcıların Stop-Motion filmlerinden fotoğraflar kareleri yakaladığı eğitim, oldukça renkli geçti.
Atölyenin son haftasında ses ve görüntü kurgusu eğitimi de Arş. Gör. Ufuk İnal ve Arş. Gör. Berat Demirci tarafından katılımcılara verildi. Bu eğitimde çekilen fotoğrafların nasıl bir filme dönüştürüleceği, sesin ne kadar önemli olduğu konusuna dikkat çeken İnal ve Demirci, katılımcılara filmlerini hazırlamaları konusunda yardım etti.
Stop-Motion Atölyesi hakkında görüşlerini bildiren Sine-Düş Topluluğu Başkanı Arda Ersel ‘’Bizler adına çok farklı ve faydalı bir atölye oldu. Hocalarımız bizim için gerçekten çok yoğun bir çalışma içine girdi. Umarım onların emeklerini karşılıksız bırakmamışızdır.’’ dedi.
Bu tür faydalı etkinlikleri devam ettireceklerini müjdeleyen Ersel "Topluluk olarak daha da büyümeyi planlıyoruz. Böyle farklı etkinliklerin kampüsümüzde daha sık düzenlenmesini temenni ediyorum’’ diye konuştu.
HABER: Halit GÜLERYÜZ
FOTOĞRAFLAR: Yiğiter Ayberk ÇAKIR