Siber Yıldız Yarışmasında Üniversite Personelimizin Başarısı
21 Mart 2017, Salı - 14:03
Güncelleme: 07 Nisan 2017, Cuma - 15:16

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) gönüllü olarak ya da Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) personeli olarak Türkiye'nin siber güvenliği adına çalışacak kişileri belirlemek için başlattığı “Siber Yıldız" isimli yarışma sona erdi. Yarışmada ikinci olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ekibinden Mustafa Altınkaynak Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret etti. Ziyarete Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz de eşlik etti.

Ziyarette Rektör Bilgiç, üstün bir performans sergileyip birçok takım arasında ikinci olan OMÜ ekibini Mustafa Altınkaynak nezdinde kutlayarak personelin göstermiş olduğu bu başarının oldukça anlamlı olduğunu kaydetti.

26 bin kişinin yarışmacı olmak için başvuruda bulunduğu ve 24 saat süren yarışmada, katılımcılar 13 farklı bayrağı bulmak için yeteneklerini sergiledi. Yarışmanın ardından ilk 15’e giren grupların ödülleri Ankara’da yapılan ödül töreni ile birlikte sahiplerini buldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi personeli Mustafa Altınkaynak tarafından kurulan ve 4 kişiden oluşan “Kırmızı Beyaz” ekibi, yarışmada ilk sıradaki ekip ile eşit puan alırken, süre itibariyle ikinci oldu.

Dereceye girenler, ödüllerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’dan aldı.

Yarışmaya, Türkiye’de siber güvenlik üzerine çalışmalar gerçekleştiren firmaların yanı sıra HAVELSAN çalışanları da katıldı.