Sanat Müziği Korosu’ndan Bahara Merhaba
22 Mart 2017, Çarşamba - 13:53
Güncelleme: 22 Mart 2017, Çarşamba - 23:16

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Sanat Müziği Korosu’nun Bahar Konseri âdeta bir Türk sanat müziği ziyafetine dönüştü. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de kentle yakınlaşma ve bütünleşme gayreti içerisinde olan OMÜ, unutulmaz bir konsere daha ev sahipliği yaptı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Türk Sanat Müziği Bahar Konseri” temasıyla gerçekleştirilen konser büyük ilgi gördü.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emirzeoğlu, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cafer Polat, OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural ile akademisyen, öğrenci ve Samsunlulardan oluşan büyük bir izleyici kitlesinin katıldığı konseri Şef. Dr. Mehmet Halis Korur yönetti.

Koro ve solo olarak icra edilen konser programında; Türk sanat müziğinin saygın bestekârlarının seçkin eserleri dinleyicilerle buluştu. İki bölümden oluşan Türk sanat müziği konserinde seslendirilen şarkılarla kimi zaman hüzünlenen kimi zaman da hareketlenen müzikseverler bir kez daha unutulmaz bir etkinliğe tanık oldu.

Koroda bulunan topluluk üyeleri, ünlü bestekârlar Yıldırım Gürses, Münir Nurettin Selçuk, Sadettin Kaynak, Orhan Gencebay, Sezen Aksu ve diğer ünlü bestecilerin eserleriyle dinleyicileri mest ettiler. Topluluk üyeleri koro ve solo performanslarıyla izleyicilerden tam not alarak büyük alkış aldılar. Konserde ayrıca Şef Dr. Mehmet Halis Korur’un sahneye davetiyle koroda yer alan OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural da şarkılara eşlik ettiler.

Konserde Şef Dr. Mehmet Halis Korur, Çanakkale Zaferi’ne atıfta bulunarak savaşta yitirdiğimiz şehitleri rahmet ve minnetle anarak seçkide Çanakkale türküsüne de yer verdi. Korur, ayrıca izleyicilere Çanakkale’ye gitmeleri yönünde telkinde bulunarak o atmosferi yaşamaları çağrısında bulundu.

Konser sonunda Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emirzeoğlu başarılı performanslarından ötürü orkestra ve koroyu tebrik ederek Şef Dr. Mehmet Halis Korur’a çiçek takdim etti. Dekan Emirzeoğlu bunun yanı sıra Şef Dr. Korur’un ricasını kırmayarak seslendirdiği şarkıyla da konsere renk kattı.