Rektör Ünal, Amasya'da Sektör Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
20 Eylül 2024, Cuma - 22:30
Güncelleme: 20 Eylül 2024, Cuma - 22:30

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya’da sanayi ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Rektör Ünal, Amasya Şeker Fabrikası, Neta Baskül, Egemen Ayakkabı ve Ulu Membran yöneticileriyle bir araya gelerek, Üniversite’nin bilgi ve araştırma birikimini sanayi ile buluşturmayı hedefleyen görüşmeler gerçekleştirdi.

OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nin (TTO) desteğiyle yürütülecek araştırma geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları, inovatif ürünlerin ticarileştirilmesi yönünde önemli adımlar atılmasını sağlayacak.

Görüşmelerde Üniversitenin sahip olduğu bilgi havuzu ve araştırma kapasitesinin, sanayi sektöründe nasıl daha etkin bir şekilde kullanılabileceğine yoğunlaşıldı. Firma yetkilileri de mevcut ve gelecekteki projeleri hakkında Rektör Ünal’a detaylı bilgiler vererek Üniversite ile yürütülebilecek iş birliklerine dair olası yol haritalarını aktardı.

OMÜ-TTO ekibinin de yer aldığı ziyarette Rektör Ünal, Amasya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan ve Genel Müdürü Vural Kamil Akyazan, Neta Baskül Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Düz'ün yanı sıra Egemen Ayakkabı ve Ulu Membran firmalarıyla da bir araya geldi.