Rektör Ünal, 19 Mayıs Kutlamalarına Katıldı
20 Mayıs 2024, Pazartesi - 11:48
Güncelleme: 20 Mayıs 2024, Pazartesi - 13:30

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Onur Anıtı’nın önünde yapılan törenle başladı. Onur Anıta çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Daha sonra Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru'yla geldiği Samsun'da karaya çıkışını temsilen, şanlı Türk Bayrağı'mızın Kurtuluş Yolu'nda karaya çıkarıldığı ve deniz subayı tarafından izcilerimize teslim edildiği Bayrak Devir Teslim Töreni düzenlendi. Protokol üyeleri buradaki programın ardından İlkadım Atletizm Sahası'nda devam eden kutlama etkinliklerine katıldı.

Düzenlenen kutlama programlarında; Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu ve Murat Çan, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Akif Aktaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, protokol üyeleri, vatandaşlar, gençler ve öğrenciler yer aldı.

Gerçekleştirilen kutlama törenlerinde Ondokuz Mayıs Üniversitesini Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal temsil etti.