OMÜ, Batı Afrika Bölgesi Ülkelerinden Sierra Leone İle İşbirliğini Geliştiriyor
04 Ağustos 2023, Cuma - 10:59
Güncelleme: 07 Ağustos 2023, Pazartesi - 16:34

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Sierra Leone’nin önde gelen devlet üniversitelerinden Njala Üniversitesi ve Sierra Leone Türkiye Dostluk Derneği ile çevrimiçi işbirliği toplantısı gerçekleştirdi.

Rektörlük binasında gerçekleşen toplantıya; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Murat Terzi, Njala Üniversitesi Rektörü Prof. Bashiru Mohamed Koroma, Rektör Yardımcıları Prof. Mohamed S. Fofanah, Prof. Alieu M. Bah, katıldı.

Toplantıda;  Njala Üniversitesinde Teknopark kurulumu, Ziraat Mühendisliği ve Sağlık Bilimleri’nin geliştirilmesi alanlarında işbirliği ve tecrübe paylaşımı hususları görüşüldü.

Prof. Dr. Yavuz Ünal: Kardeş iki ülke arasındaki ilişkileri üniversiteler arasındaki işbirliği ile güçlendirmek istiyoruz

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “ Kardeş iki ülke arasındaki ilişkileri, üniversiteler arasındaki işbirliği ile güçlendirmek istiyoruz. Buna katkı sağlayan Sierra Leone-Türkiye Dostluk Derneğine teşekkürlerini belirtti. Öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin yanı sıra, araştırma laboratuvarlarının Sierra Leone’den gelecek lisansüstü öğrencilere açılarak, eğitim desteği sağlanması konusunda elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Toplantı, üniversiteler arasında ikili işbirliğini geliştirmek amacı ile karşılıklı birer komite kurulması kararlaştırıldı.

Toplantıya;  Öğrenci İşleri Başkanı Dr. Muneer Jalloh, yardımcısı Alpha A. Jalloh ile Sierra Leone, Türkiye Dostluk Derneği adına OMÜ Mezunlarından Dr. Abu Kamara, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. M. Said Kurşunoğlu, OMÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Mehmet Tütüncü, İşbirlikleri Koordinatörü Doç. Dr. İlkay Erken ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Birol Kurt eşlik etti.

Njala Üniversitesi Hakkında

Sierra Leone’nin kırsal kapsamlı kamu araştırma üniversitelerinden olan Njala Üniversitesi ülkede tarım ve hayvancılığa dayalı sürdürülebilir, gıda kaynakları oluşturmak ve bölgenin kalkınmasına bilimsel destek sağlamak amacıyla kurulmuştur. Tarım, Eğitim, Çevre Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, Teknoloji, Ormancılık ve Bahçıvanlık ile Tıp Bilimleri fakültelerine sahiptir.  2023 Sierra Leone üniversiteleri sıralamasında 2. Sıradadır.