Rektör Bilgiç Başkan Topaloğlu’nu Konuk Etti
19 Ocak 2017, Perşembe - 16:26
Güncelleme: 30 Ocak 2017, Pazartesi - 16:28

19 Mayıs İlçe Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette; üniversitelerin bilim yuvaları olduğunu kaydeden Başkan Topaloğlu, “Kültürel ve ekonomik kalkınma, ortak projeleri hayata geçirmekle mümkün olabilir. Yükseköğretim alanındaki faaliyetlere yerel yönetim olarak her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda ilçemizdeki fakülte ve yüksekokulla sürekli diyalog içerisindeyiz.” dedi.

"DESTEK VE İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ"

Başkan Osman Topaloğlu, kurumlar arasındaki etkileşim ve iş birliğinin önemine vurgu yaparak devamında şunları dile getirdi: “19 Mayıs İlçemize yeni fakültelerin kazandırılması için Belediye olarak eğitim kalitesinin arttırılması, gençlerin bilimin ışığında geleceğe hazırlanması noktasında her türlü desteğe ve iş birliğine açığız.”

Belediye olarak yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında da bilgiler veren Başkan Topaloğlu, göstermiş olduğu misafirperverlik ve alakadan dolayı Rektör Bilgiç’e teşekkür etti.

"YENİLİKÇİ VE EZBER BOZAN FİKİRLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Konuğunu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Bilgiç ise daha iyi bir gelecek için yenilikçi ve ezber bozan fikirlere ihtiyaçları olduğunun altını çizerek bu anlamda Samsun’daki bütün kamu kurum-kuruluşları temsilcileri ve diğer sektörlerdeki aktörlerle iş birliği ve diyaloğun kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Bilgiç üniversite ve Samsun’u geleceğe taşımak adına her bir kurum ve kuruluşu, faal bir katılımcıya dönüştürmenin gerekliliğine dikkat çekip böylelikle ivme kazanacak değişim ve dönüşümde üniversite olarak iz bırakan, dönüşüme liderlik ve yönderlik eden kurumlardan biri olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette Başkan Topaloğlu, Rektör Bilgiç’e 19 Mayıs İlçesinin simgesi Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti temalı 3 boyutlu tablo hediye etti.