Panel ve Konser - Yerelden Güncele Tınısal Arayışlar - 03.05.2016
22 Nisan 2016, Cuma - 11:11
Güncelleme: 02 Mayıs 2016, Pazartesi - 08:56

 

3 Mayıs'ta  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda düzenlenecek etkinlik çerçevesinde, bir panel ve bir konser gerçekleştirilecektir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü Bilimsel/Sanatsal Etkinlik Düzenleme Programı kapsamında desteklenen etkinliğin paneli saat:10.00'da, konser ise 14.00'da gerçekleşecektir. Panel ve Konser halka açık ve ücretsizdir.
 

19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Muzaffer Özgü BULUT'un başkanlık edeceği panelde, 6 ayrı üniversiteden besteci ve müzisyen, timsal arayışları üzerine bilgi vermek ve bu arayışlara dair bakış açılarını paylaşmak üzere yer alacaktır. Bu bestecilerin ezgisel ve çalgısal anlamda yerel özellikler taşıyan eserlerine yer verileceği konserde ise, bazı tanınan ezgilerin yeni ses tınılarıyla düzenlemelerinin yanı sıra Türk Musikisi ve Batı Müziği sazlarının bir arada seslendireceği özgün eserlere de yer verilecektir. Marimba, altoflüt ve basklarnet gibi sazların ney, kanun, ud ve kemençeyle ilk kez bir arada sahne alacağı, içeriği akademik müzikten film ve eğitim müziğine kadar uzanan geniş bir çerçevede hazırlanan konserde seslendirilecek eserlerin çoğu ilk kez dinleyiciyle buluşacaktır.


Panel katılımcıları arasında besteci-müzisyen Serdar ATEŞER, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Ayşegül Kostak TOKSOY, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Revnak YENGİ, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Berkant GENÇKAL, İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi ABD Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yavuz DURAK, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Eren ARIN ve Kars Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Kubilay GÜRBÜZ yer alacaktır.


19 Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Olga HASANOĞLU'nun piyanoda, Doç. Seyhan BULUT'un flütte, Doç. Fatih AKBULUT'un gitarda, Doç. M. Özgü BULUT'un marimba ve vurmalı çalgılarda; Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Sonat COŞKUNER'in kemanda, öğretim görevlisi Devrim ÖZTÜRK'ün viyolonselde; İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Doç. Ayşegül Kostak TOKSOY'un kanunda, Yrd. Doç. Hatice Doğan SEVİNÇ'in klasik kemençede, 4. sınıf öğrencisi Paşa Güven'in udda; Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Berkant GENÇKAL'ın piyanoda; Kars Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Kubilay GÜRBÜZ'ün klarnet ve basklarnette ve Samsun Devlet Türk Müziği Korosu Saz Sanatçısı Ayça ARİN’ın neyzen olarak sahne alacağı konserde: Berkant GENÇKAL'ın "Melodía Balcánica", "Çanakkale Zeybeği" ve "Atabarı'ndan Esintiler" adlı eserleri; Revnak YENGİ'nin İstanbul'u anlatan "Kanun ve Ney Süiti"; Eren ARIN'ın gitar-ney İkilisi “Liquid Identities No.2”; Ayşegül Kostak TOKSOY'un "Gün Işığı" adlı makamsal dörtlüsü; Serdar Ateşer’in "Selamsız" müziği ile Selim Doğru'nun "Tavşan Köçek” düzenlemesinin transkripsiyonunun yanı sıra Özgü Bulut'un "Hababam Çeşitlemeleri" İle Yavuz Durak'ın "Piyano Dağarcığı" adlı kitabından üç eseri seslendirilecektir.