OMÜ’den Hindistan Tarihî Kentlerinin Gelişimine Katkı
28 Mart 2017, Salı - 13:45
Güncelleme: 30 Mart 2017, Perşembe - 08:17

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Mumbai Üniversitesi - IES College Mimarlık Fakültesi’nin misafiri oldu.

Dekan Prof. Dr. Oktay, 4 Mart’ta Mumbai’deki tarihî Hint kentlerinin gelecekteki gelişimine ışık tutmak amacıyla gerçekleştirilen “3. Mimarlar, Planlamacılar, Eğitimciler ve Paydaşlar Konferansı - Hindistan Mimarlığına Katkılar” (Temporal Reconciliations: Urban Interventions and the Future of the Historical Indian City) adlı etkinlikte davetli konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansta Prof. Dr. Oktay, "Bütüncül bir Perspektiften Kent Kimliği" (Urban Identity through A Holistic Perspective) başlıklı konuşmasında hızlı kentleşme ve küreselleşmenin kentleri ve kimliklerini nasıl etkilediğini örneklerle ortaya koydu. Oktay, kent kimliğinin; sadece fiziksel, estetik ve anıtsal değil, doğal, tarihsel-yapısal ve sosyo-kültürel boyutları olduğunu dünya kentlerinden örnekler de vererek açıkladı.

Çok geniş bir katılım ile gerçekleşen konferansın ardından düzenlenen panelde de konuşan Oktay'ın sunumu çok olumlu değerlendirmeler aldı. Ziyareti sırasında Prof. Oktay’a büyük ilgi gösteren üç Mimarlık okulunun yöneticileri ve Uluslararası Beşerî  Yerleşmeler Birliği (IAHH) Başkanı ve Genel Sekreteri, Prof. Dr. Derya Oktay ile akademik iş birlikleri konusunda da görüşmelerde bulundu.