OMÜ-ODTÜ Samsun Öğrenci Çalıştayı başarı ile tamamlandı
28 Mart 2017, Salı - 13:35
Güncelleme: 28 Mart 2017, Salı - 13:35

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi’nde, “Samsun için Kentsel Planlama ve Tasarım” temalı bir öğrenci çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştaya Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 51 son sınıf öğrencisi ve 8 öğretim elemanı, OMÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden 25 son sınıf ve 9 üçüncü yıl öğrencisi ile öğretim elemanları katıldı.

Çalıştayda, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, 2016-2017 akademik yılında çalışma alanı olarak belirlenen Samsun’un “Kent yapısı, eko-denge finans modelleri, bölgesel gelişim, kırdan kente ulaşan omurga, ulaşım analizi, sanayi yapısı, doğal ve çevresel faktörler, tarihi bölgeler, kıyı özelliği, sağlık sektörü, sanayi-üniversite iş birliği, tarihi ve doğal koruma alanları ve turizm sektörüne ilişkin analizlerini ve planlama çalışmalarını” sundular. Farklı grupların proje önerilerinin olumlu ve geliştirilebilir yönleriyle değerlendirildiği çalıştay, bilgilendirici ve düşündürücü bir tartışma platformu oluşturdu.

OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, fakülte vizyonunun bir parçası olan disiplinlerarası yaklaşımlar doğrultusunda bu etkinliğin, geleceğin mimarları ve şehir plancılarının birlikte çalışmayı öğrenmelerinde bir adım olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Oktay, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı ve stüdyo koordinatörü Prof. Dr. Çağatay Keskinok, Doç. Dr. Emine Y. Şenbil, Doç. Dr. Osman Balaban ve araştırma görevlilerinden oluşan ekibe iş birlikçi yaklaşımları için teşekkür etti. ODTÜ’lü ekip de bu iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.