Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri adlı platformdan Bilim İlaç Bölge Müdürü Hasan Çalışkan ve İnsan Kaynakları yöneticilerinden Aslı Öztürk ile Ümit Yenigül, “Kariyerimin Kontrolü Bende” isimli projeleri kapsamındaki Kişisel Gelişim Kongresi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile olası iş birliklerini konuşmak amacıyla Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Tan da hazır bulundu.
Kişisel Gelişim Kongresi, Anadolu’daki üniversitelerde eğitim alan gençlerin yaşamlarındaki dönüm noktasını keşfetmeleri ve çalışma hayatlarında başarılı olabilmeleri için onlara ışık tutmayı amaçlayan bir etkinlik olarak ön plana çıkıyor. Kongre kapsamında üniversite öğrencileri 4 gün boyunca birbirinden farklı eğitim ve seminerler ile uzman gönüllü eğitmenlerden sertifikalı eğitimler alıyor ve ayrıca Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde özel staj imkânı kazanıyorlar.
Planlanan etkinlik çerçevesinde “Kariyerimin Kontrolü Bende” diyen öğrenciler; “İletişim”, “Kişisel Liderlik”, “Girişimcilik”, “Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama”, “Geleceğimi Planlama” gibi çalışma hayatlarında onlara ilham verebilecek eğitimlerden yararlanıyorlar. Bugüne kadar 8 üniversitede 9 binden fazla öğrencinin kariyer planlamasına destek olan proje, önümüzdeki yıllar içerisinde de Anadolu’da eğitim gören öğrencilerin hayatına dokunarak onlara ilham vermeyi amaçlıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, “Bu tarz bir projenin ve etkinliğin, üniversitemiz öğrencilerinin kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak nitelikte olduğunu düşünüyoruz. Bu ve benzeri etkinlikler aracılığıyla öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra iş hayatlarında ve kendi alanlarında rakiplerinden bir adım daha önde olma konusunda kayda değer bir avantaj sağlamış olacaklar. Öğrencilerimizin bu tarz kazanımlar edinmelerinde biz de kurum olarak desteğimizi her zaman sonuna kadar sağlamak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, 2005 yılında Bilim İlaç’ın desteğiyle, "Çözümün bir parçası olmak için..." sloganıyla yola çıkarak bireysel yetkinliklerini, entelektüel sermayelerini, zamanlarını, emeklerini ve tecrübelerini, ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların oluşturduğu bir platformdur.
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, kurulduğu günden bugüne kadar 6.821 üyesi ile Türkiye'nin 11 ilinde, 20 ekip ile faaliyet göstermiştir. Her yıl gönüllüler, projeler hazırlamakta ve ekip liderlerinden oluşan üst kurula sunmaktadır. Kabul edilen projeler, Bilim İlaç çalışanlarının ailelerinin ve paydaşların da gönüllü desteği alınarak uygulanmaktadır. Bu projelerde STK, üniversiteler, kamu kuruluşları, ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar, belediyeler, valilikler gibi 160'tan fazla kuruluşla iş birliği yapılmıştır. Yürütülen tüm projelerde amaç; çalışanlara manevi anlamda kendilerini besleyecekleri, geleceklerini oluşturmada kendilerine katkı sağlayabilecek yararı kazandırmaktır.