Türk mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında vurgulamak, bilinirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası'nın dördüncüsü bu yıl 21- 27 Mayıs 2025 tarihleri arasında kutlanacaktır.
Türk mutfağının klasik yemekleri geçmişten bugüne aktarılan bilgi ve geleneğin canlı birer kanıtıdır. Bizi biz yapan, malzemeleri değişse bile özünde aynı, her yöremizde tanıdık olan bu tarifler görünüşte sade ama aslında incelikle işlenmiş bir mutfak bilgisinin ürünüdür. Bu düşünceden hareketle ana teması "Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı" olan etkinlik haftasının bu yıl yurt içinde uygulanacak faaliyet konsepti " Türk Mutfağı Klasikleri" , yurt dışında uygulanacak faaliyet konsepti ise "Classics of Turkish Cuisine" olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışında yapılacak etkinlikler için hazırlanan rehberler ekte sunulmaktadır.
Söz konusu hafta bünyesinde bu yıl da web sayfası https://turkishcuisineweek.com/tr/anasayfa etkin bir şekilde kullanılacak olup, web sayfası hali hazırda güncellenme aşamasındadır. Etkinlik haftası bünyesinde ihtiyaç duyulabilecek her türlü tanıtım materyali (logo, poster, afiş, görsel gibi materyaller) anılan web sayfası üzerinden temin edilebilecektir.
Türk Mutfağı Haftası Yurt İçi ve Yurt Dışı Etkinlik Rehberi Ek Dosya(lar) kısmında yer almaktadır.