Florya Chronicles of Political Economy Ekim Makale Çağrısı
12 Temmuz 2024, Cuma - 10:34
Güncelleme: 12 Temmuz 2024, Cuma - 10:35

T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından yayımlanan Florya Chronicles of Political Economy Dergisi (FCPE) 2024 Ekim sayısı için makale kabulüne başlamıştır.

Florya Chronicles of Political Economy Dergisi, Nisan ve Ekim aylarında olmak üzere yılda iki defa basılı ve elektronik olarak yayınlanan hakemli ve bilimsel uluslararası bir dergidir. Dergiye belli bir sayı için makale kabul edilmemektedir. Yazarlar istediği zaman makalesini gönderebilir.  Değerlendirme süreci tamamlanan makaleler geliş tarihi dikkate alınarak yayımlanır.

FCPE Dergisi Ekonomi, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında İngilizce ve Türkçe makale ve kitap kritiği yayımlamaktadır. Florya Chronicles of Political Economy Dergisine gönderilen makaleler kör hakemlik sitemiyle, iki hakem tarafından değerlendirilir. Hakemlerden birinin olumsuz, diğerinin olumlu görüş bildirmesi durumunda Yayın Kurulu hakem raporlarını inceleyerek makalenin işlem sürecini üçüncü bir hakeme gönderme yönünde ya da yazarına iade etme şeklinde belirler.

Makalenin yayımlanabilmesi için en az iki hakemin olumlu görüş bildirmesi gerekir. Makaleler Turnitin ve iThenticate benzerlik yazılımları ile kontrol edilmektedir. Hakem süreçleri tamamlanarak yayıma kabul edilen makaleler dil editörü tarafından kontrol edilerek yayıma hazır hale getirilmektedir.

Yayın Kurulu'nun son onayından geçen makaleler kabul sırası dikkate alınarak uygun görülen sayıda yayımlanır.

Makaleler sadece Dergipark üzerinden kabul edilmektedir.