MENU

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi 29’uncu Dönem Mezunlarını Uğurladı
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 08:57
Güncelleme: 03 Temmuz 2024, Çarşamba - 11:02
A+ A-

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki eğitimlerini başarıyla tamamlayan 29. dönem mezunlarını görkemli törenle uğurladı.

Beden Eğitimi ve Spor, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ile Rekreasyon bölümlerinden 250 öğrenci mezun olmaya hak kazandı.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Spor Salonunda gerçekleşen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bade Yamak ile Doç. Dr. Yıldırım Kayacan,  akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Terzi: "Giydiğiniz cübbenin arkasında çok yetenekli kişiler bulunuyor”

Mezuniyet töreninde açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, "Bugün mezuniyet töreninizin gerçekleştiği Yaşar Doğu Spor Salonu'nun benim için yeri çok ayrı. Benim de mezuniyetim 20 yıl önce bu salonda gerçekleşti. Mezun olduğunuz OMÜ, çok kıymetli bir üniversite. Her katıldığım konferans veya toplantıda üniversitemizi daima zikrediyorum. Eminim burada giydiğiniz cübbenin arkasında çok yetenekli kişiler bulunuyor. OMÜ Spor Fakültesi mezunları, ülkemizi spor dallarında temsil ettiği gibi sizler de edeceksiniz. Türk bayrağının taşınmasına ve İstiklal Marşı'nın okutulmasına da en çok sebep olacak bireylersiniz. Tabii, bu mevcudiyet döneminde sizlerle beraber olan öğretim üyesi hocalarımızın büyük emeği var." dedi.

"Eğitimini aldığınız alanlarda en iyi şekilde bizi temsil edeceğinize inancımız tam"

Konuşmalarına devam eden Terzi, "Dört yıl önce başladığınız bu serüvende önce bir sınav, ardından pratik bir değerlendirme ile fakülteyi kazandınız. Eğitimini aldığınız alanlarda en iyi şekilde bizi temsil edeceğinize inancımız tam. Malumunuz, dijital çağdayız ve multidisipliner çalışmak çok önemli. Buradan ayrıldığınızda Mezunlar Koordinatörlüğüne kayıt yaptırın ve daima bizlerle, hocalarınızla iletişim halinde kalın. Ben inanıyorum ki bu ve buna benzer başarılarınızla beraber kıymetli ailelerinizi ve bizleri her zaman gururlandıracaksınız.” şeklinde konuştu.

Dekan Eliöz: “Unutmayınız ki Ondokuz Mayıs Üniversitesi sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, “Yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi geleceğe ve ülkenin yarınlarının inşasına uğurlamanın haklı gururunu yaşamaktayız. Sevgili öğrencilerimiz eğitim-öğretim hayatınızın getirdiği mezuniyet sevincinizi en içten duygularımla paylaşıyor; sizleri ve ailelerinizi yürekten kutluyorum. OMÜ, bilim ve çağdaş değerler doğrultusunda ülkemiz ve insanlık için çalışacak donanımlı insan yetiştirme misyonunu geçmişte olduğu gibi bugün de başarıyla sürdürmektedir. 2023-2024 mezunları olarak, pandemi dönemi ve deprem faciaları nedeni ile eğitiminizin bir bölümünü uzaktan gerçekleştirmek zorunda kaldık. Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi olarak bu olumsuzluklardan etkilenmemeniz için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Dekan Eliöz konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Sevgili Arkadaşlar; Bugün burada sizlere veda etmiyoruz. Sizleri uğurlarken aramızda kurulmuş olan bağın gelecekte de güçlenerek devam edeceğini biliyoruz. Mesleğinizi icra ederken atacağınız her adımda, meslektaşlarınız olarak tecrübemiz, varlığımız, bilgimiz, birikimiz ve tüm yüreğimizle hep yanınızda olacağız. Unutmayınız ki Ondokuz Mayıs Üniversitesi sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır. Gelecekte Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesini her zaman yanınızda hissedeceksiniz.”

“Sporun gücüne inanarak daha büyük hedeflere ulaşacak ve topluma değer katacağız”

Dört yıllık eğitimini başarıyla tamamlayan ve Fakülte birinciliğini hak eden Yağmur Naz Aydın ise, "Bugün burada, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi birincisi olarak karşınızda bulunmak benim için büyük bir onur ve mutluluk. Sevgili hocalarım, bu zorlu ama bir o kadar da keyifli yolculukta, bizlere rehberlik eden sizler oldunuz. Bilginiz, deneyiminiz ve bize olan inancınız sayesinde bugün buradayız. Her dersinizde, sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda sporun ruhunu, disiplini ve ahlakını da bizlere aşıladınız. Spor Bilimleri Fakültesi'nde geçirdiğimiz bu yıllar boyunca, bizlere sunduğunuz değerli bilgiler ve tecrübeler için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler bugün burada, sporun ve bilimin birleştirici gücü sayesinde toplandık, elde ettiğimiz başarılar, sadece bir başlangıç. Spor biliminin ve sporun gücüne inanarak, daha büyük hedeflere ulaşacağımıza ve topluma değer katacağımıza eminim. Her birimiz, farklı alanlarda yeteneklerimizi ve bilgi birikimimizi kullanarak, sağlıklı ve başarılı bireyler olarak topluma katkı sağlayacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri verildi. Daha sonra öğretmen yeminini eden mezunların keplerini fırlatmasıyla tören sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected