MENU

Vali Dağlı ve Rektör Ünal’ın Eşliğinde OMÜ’lü Uluslararası Öğrenciler Şahinkaya Kanyonu’nu Gezdi
11 Haziran 2023, Pazar - 22:12
Güncelleme: 14 Haziran 2023, Çarşamba - 11:06
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) “Türkiye Bursları” kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) lisans, yüksek lisans ve doktora derecesinde öğrenimlerini sürdüren farklı ülkelerden öğrenciler, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile birlikte Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya Kanyonu’nu gezdi.

Farklı bölüm ve programlardan uluslararası öğrencilerin hem sosyalleşip birbirleriyle kaynaşması hem de doğayla iç içe bir hafta sonu geçirmesi amacıyla düzenlenen gezide Vali Dağlı, Rektör Ünal ve uluslararası öğrencileri Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis karşıladı.

Gezide ayrıca, OMÜ Uluslararası İlişkileri Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, YTB İl Temsilcisi ve Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yener Aksoy, Uluslararası İlişkiler Birim Başkan Yardımcısı ve ERASMUS Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tütüncü de yer aldı.

Türkiye’nin ikinci büyük su kanyonu

Etkinlikte Kızılırmak üzerinde bulunan, Türkiye’nin ikinci büyük su kanyonu olan ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Şahinkaya Kanyonu’nu keşfeden öğrenciler, beğeni ve memnuniyetlerini dile getirdiler.

Başkan Edis “2015 yılında ‘Tabiat Parkı’ ilan edilen Şahinkaya Kanyonu turizme ve birçok spor aktivitesine ev sahipliği yapıyor”

Şahinkaya Kanyonu turunun ardından gezi kafilesi, Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parkı Kamp Alanı’nda toplanırken, uluslararası öğrencileri ağırlamaktan keyif aldıklarını ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, kanyonun ve çevresinin Türkiye’nin önemli bir turizm varlığı olduğuna işaret ederek, 2015 yılında “Tabiat Parkı” ilan edilip turizme ve birçok spor aktivitesine ev sahipliği yaptığını söyledi. Başkan Edis yanı sıra, kanyonun ilçeye sağladığı turistik kazanımlar hakkında da öğrencilere bilgiler aktardı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da uluslararası öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, kentin doğal ve turistik en önemli değerlerinden Şahinkaya Kanyonu'nun uluslararası öğrencilerce tanınmasını sağlayan gezi için OMÜ ve Vezirköprü Belediyesine teşekkür etti.

Rektör Ünal “OMÜ, Türkiye’nin laboratuvarı olarak gözüken bir üniversite konumunda”

OMÜ’nün uluslararasılaşma perspektifinden bahseden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ise öğrencilere şu sözlerle seslendi:

“Samsun’da olmanız sizler ve bizler adına büyük bir şans. Hayatınız için güzel dokunuşlar, dostluklar ve ufuklar oluşturacak bir kentte ve üniversitedesiniz. OMÜ bu anlamda Türkiye’nin laboratuvarı olarak gözüken bir üniversite konumunda. Nitekim farklı ülkelerden 5 bin 500 civarında uluslararası öğrenciye sahip. Buraya bazı hayallerle geldiniz, yanı sıra ailelerinizin, mensup olduğunuz ülkelerin ve de insanlığın sizden beklentileri var. Bizim sizden istediğimiz; kendinizi üst düzeyde yetiştirmeniz, olabildiğince birikimli ve donanımlı bir şekilde mezun olmanız ve bu eğitimle ülkenize dönmeniz. Kendi aileniz, milletiniz ve kültürünüze, bunlarla birlikte ülkenizin refahı, huzuru ve kalkınmasına katkı sağlamanızı ümit ediyoruz.”

“Üniversite yıllarını, hayatınızın fırsatı olarak görün”

OMÜ olarak eğitim-öğretim hususunda uluslararası öğrencilerin her türlü taleplerini karşılayacaklarını vurgulayan Rektör Ünal, devamında “İçinde olduğunuz dönem; özellikle öğrenci toplulukları ve etkinlikleri üzerinden hem Türkiye’yi ve Türk kültürünü hem de dünyayı, dünyadaki gelişimi, sorunları ve teknolojiyi öğrenebileceğiz en güzel zaman dilimi. Üniversite yıllarını, hayatınızın fırsatı olarak görün. Bu dönem, hayatınızın bir kampıdır ve bu yıllarda çalışarak, gezerek, görerek her şeyin bir dengesini bulmak zorundasınız.” dedi.

Gezi programı, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected