MENU

Türk Standardları Enstitüsü OMÜ’de İncelemelerde Bulundu
31 Aralık 2021, Cuma - 16:55
Güncelleme: 03 Ocak 2022, Pazartesi - 22:12
A+ A-

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ekibi, Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki (OMÜ) kalite yönetim sistemi belgelendirmesine yönelik yapılan “TS EN 9001:2015 ve TS EN 10002:2014” dış tetkiki için akademik ve idari birimlerinde çeşitli incelemelerde bulundu.

2 günlük incelemelerin ardından TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı, Baştetkitçi Mustafa Aydın ve Tetkitçi Emel Özcan, hazırladıkları raporu Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’la paylaşıp bu süreçle ilgili bilgilendirmede bulundular.

Rektörlükte gerçekleşen toplantıya TSE görevliliklerinin yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ile Prof. Dr. Cengiz Batuk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topçu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kasap, akademisyenler, daire başkanları ve ilgili personel katıldı.

Rektör Ünal “Kalite yolculuğunun istikrarlı bir şekilde devam etmesi ve kurumsal bir yapıya kavuşması, en büyük hedeflerimizden biri”

Bilgilendirme toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, TSE ekibine değerlendirmeleri için teşekkür ederek “Biz sadece kendimizi görmek istiyoruz çünkü ortada bir iyi niyet ve çaba var. Bu sürecin de bir an evvel sistematik hâle dönüşüp uzun vadede verimli olmasını arzu ediyoruz. Araştırma geliştirme (AR-GE), eğitim ve topluma hizmette kaliteyi üst düzeye çıkarma gayretindeyiz. Şunu net olarak ifade etmeliyim ki çalışma arkadaşlarımız olağanüstü bir çaba ortaya koyuyor ve birçok alanda çok kısa sürede sonuç aldık. Üniversitemizi daha iyiye ve ileriye götürmek adına yapabileceğimiz çok şey var. Tabii bu süreçte sizin değerlendirmeleriniz önemliydi. Bu yolda nerede ve nasıl olduğumuzun bir dış göz tarafından değerlendirilmesi ve bu doğrultuda atıfta bulunulmasını ziyadesiyle önemli ve hayati görüyoruz. Bu konuda kendimizle barışığız ve eleştirilere açığız. Dolayısıyla kalite yolculuğunun istikrarlı bir şekilde devam etmesi ve kurumsal bir yapıya kavuşması, en büyük hedeflerimizden biri.” şeklinde konuştu.

“OMÜ artık, performansını yükseltme evresine girmeli”

“OMÜ artık, performansını yükseltme evresine girmeli” diyen Rektör Prof. Dr. Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yarım asırlık mazisiyle OMÜ, güçlü bir üniversite ve bölgenin en önemli aktörü konumunda. Akademik ve idari personeli açısından da gerçekten yetkin ve gücü çok yüksek olan bir üniversite ve biz bunun farkındayız. Bütün birimlerde standart kaliteyi yakaladıktan sonra bazı alanlarda çok daha iyi olmamız gerekiyor ki bunu üst yönetim olarak zaten stratejik hedef olarak belirledik. Ancak ana yapıdaki birimin biri geride ise diğerinin ileriye gitme şansının olmadığını da biliyoruz. Kısacası, toplam kaliteyi merkeze almak ve kurumsallaşmayı tamamlamak suretiyle performans odaklı olarak bu yapıyı geliştirmeyi amaçlıyoruz.”

TSE Karadeniz Bölge Müdürü Kaygı “İyi ve iyileşmenin bir sınırı yok, mevcudun daha iyisine gitmek gerekiyor”

TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı ise “Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Yaptığımız görüşmelerde ilgili personelin her şeyi samimi bir şekilde dile getirmesi; gerçekten bizim doğru yolda olduğumuzun göstergelerinden biri kabul edilen referans bir değerdir. Ancak iyi ve iyileşmenin bir sınırı yok, mevcuttun daha iyisine gitmek gerekiyor. Bugün bu tetkikin en büyük kazanımlarından birisi; OMÜ’nün bilimsel izleme kriterleriyle performans izlenimli kriterleri artık birbirinden ayırabilmesidir.” değerlendirilmesinde bulundu.

Toplantı fikir paylaşımının ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected