MENU

Tıp Öğrencileri Samsun’da Buluştu
09 Mayıs 2024, Perşembe - 14:03
Güncelleme: 09 Mayıs 2024, Perşembe - 14:05
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Topluluğu organizasyonunda, 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği ve Ulusal Bilimsel Araştırma Toplulukları paydaşlığında düzenlenen “XI. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi”ne ülkenin dört bir yanından tıp öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Motto: Harekete Geçiren Kongre

3-4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde "Harekete Geçiren Kongre" mottosuyla düzenlenen “XI. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi”ne, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin (AKM) ev sahipliği yaptı.

Kongrenin açılış töreninde konuşan OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Sunter, kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek başarılar diledi.

Büyük buluşmanın akademik kongre başkanlıklarını OMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Nevzat Dabak ve Prof. Dr. Ayhan Bilgici yaparken, Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun ve Doç. Dr. Memnan Ece Pirzirenli de danışman akademisyenliğini üstlendi.

Kongrenin temaları; ortopedi ve travmatoloji ile fiziksel tıp ve rehabilitasyon

Ortopedi ve travmatoloji ile fiziksel tıp ve rehabilitasyon branşlarını kapsayan kongreye OMÜ’nün alanında uzman hocalarının yanı sıra Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, Doç. Dr. Emrullah Beyazyıldız ve Öğr. Gör. Mehmet Toprak gibi konuk akademisyenler de iştirak etti.

Ulusal öğrenci kongresinin öğrenci başkanlığını ise Stajyer Dr. Feyzanur Kaplan ve Stajyer Dr. İsmail Eren Özer yürüttü.

10’un üzerinde tıp fakültesinden 500’ü aşkın öğrenci

Yurt içinde 10'un üzerinde tıp fakültesinden 500'ü aşkın genç tıbbiyelinin bulunduğu kongre, cuma ve cumartesi günleri gerçekleşen bilimsel programların ardından verilen gala yemeği ve pazar günü yapılan sosyal geziler ile devam etti.

Hıdırellez etkinlikleri ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne gezi

Sosyal gezi kapsamında genç tıbbiyeliler Hıdırellez etkinlikleri ile eğlenceli vakit geçirdi. Etkinliklerin sonrasında Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni de görme fırsatı yakalayan genç doktor adayları, yüzlerce kuş türü gözlemlerken bunlar hakkında da bilgi sahibi oldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected