MENU

Rektör Ünal OMÜ’nün Eğitim Paydaşı Gori Devlet Eğitim Üniversitesini Kuruluş Yıl Dönümünde Kutladı
16 Aralık 2020, Çarşamba - 15:46
Güncelleme: 16 Aralık 2020, Çarşamba - 15:46

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, 2019 yılında eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel çalışmalar ve kültürel iş birliğine yönelik protokol imzalanan Gürcistan’ın Gori Devlet Eğitim Üniversitesini (Gori State Teaching University), kuruluş yıl dönümünde tebrik etti.

Geçmişi eskilere uzanan ve 1999 yılında üniversite statüsünü kazanan Gori Devlet Eğitim Üniversitesinin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen on-line (çevrim içi) etkinliğe bağlanan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal “Bütün katılımcılara saygılarımı sunuyorum, bölgemizin tarih açısından hem eski hem de güçlü bir üniversitesinin böyle bir etkinliğine katılmaktan son derece mutluyum.” sözleriyle başta Gori Devlet Eğitim Üniversitesi Rektörü Giorgi Sosiashvili ve akademisyenleri selamladı.

Rektör Ünal “Türkiye ve Gürcistan arasında kültürel ve tarihî açıdan talih birliği var”

Türkiye ve Gürcistan arasında sadece komşuluk ilişkilerinin değil, bunun ötesinde kültürel ve tarihî açıdan talih birliği olduğuna dikkat çeken Rektör Ünal “İki üniversitesi arasında 2019 yılında bir protokol imzalandı. Biz söz konusu protokol gereğince özellikle iş ortaklığını proje odaklı olarak sürdürmek istiyoruz. Bu noktada bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, Türkiye ve Gürcistan’ın jeopolitik ve stratejik pozisyonunu dikkate aldığımızda iki ülkenin ciddi yararlar elde edeceği projeler geliştirmek ve iki üniversite olarak birlikte çalışmak arzusundayız.” diye konuştu.

“Amacımız; iki ülkenin geleceğine katkı sağlayacak akademik iş birlikleri ve iletişimi daha da ileri taşımak”

OMÜ olarak Gori Devlet Eğitim Üniversitesi ile iş birliği ve diyaloğu derinleştirmek istediklerini vurgulayan Rektör Ünal, devamında “Bilginin hızlı bir şekilde eskidiği, gelişimin takip edilemeyecek bir tempoda yenilendiği bir konjonktürde farklı tecrübelere sahip akademik personelin iş birliklerini hayati görüyoruz. Burada birtakım etkinliklere katılmak yahut organizasyonlarda fotoğraf ortaya koymak önemli, ancak bunun ötesinde biz her iki ülkenin hem ekonomisi ve huzuruna hem de geleceği ve barışına katkı sağlayacak akademik iş birlikleri ve iletişimi, akademisyen ve öğrencilerin birbirlerinin imkânlarını kullanabilmelerini son derece önemsiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

On-line etkinliğe ayrıca, OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu da katıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected