Rektör Ünal, İlahiyat Fakültesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
17 Aralık 2021, Cuma - 16:57
Güncelleme: 17 Aralık 2021, Cuma - 19:54

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, katıldığı İlahiyat Fakültesinin oryantasyon etkinliğinde, OMÜ Arapça Dil Merkezinin (ADİM) İlahiyat Hazırlık Programında eğitim gören İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, 22. dönem Samsun milletvekili Musa Uzunkaya, ADİM Müdürü Hasan Selim Kıroğlu, dekan yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Oryantasyon etkinliğinde Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, İlahiyat Fakültesindeki lisans eğitimlerine başlamadan önce, Arapça öğrenmek amacıyla ADİM’in İlahiyat Hazırlık Programına devam eden öğrencilere hitap ederek onların sorularını cevapladı.

Etkinliğin açılışını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin “Henüz Kampüsümüzde olmasınız da hepiniz İlahiyat Fakültesinin birer mensubusunuz. Eğitim kalitenizin yükselmesi için ADİM gibi kaliteli bir merkezde eğitim alıyorsunuz. Bunun yanı sıra Fakültemizde de bahar döneminde hayata geçireceğimiz sürpriz birtakım programlarımız olacak.” dedi.

“İlahiyat Fakültesini ve sizleri geleceğimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin teminatı olarak görüyoruz”

İlahiyat Fakültesinde öğrenci olmanın özel bir anlamı olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da “Hem dünya hem de ahiret için aynı sistemin içinde çaba harcama ve bu çabanın karşılığını alma imkânına sahipsiniz. Bunun için İlahiyat Fakültesi tahsili başlı başına bir değerdir ve sizler de çok değerlisiniz. Çünkü Fakülteyi ve sizleri geleceğimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin teminatı olarak görüyoruz. Benim de lisans eğitiminden profesörlüğe kadar tüm sürecim bu Fakültede geçti ve kendimi bu Üniversitenin çocuğu olarak tanımlarım.” ifadelerini kullandı.

“Hazırlık sınıfını geçen İlahiyat Fakültesi öğrencisi, Arapçayı iyi bir şekilde bilmek zorunda”

OMÜ’nün başlattığı eğitimde revizyon çalışmasıyla, 2022’nin Eylül ayında yeni bir Üniversite tanımlamak üzere bir yola girdiklerini ifade eden Rektör Ünal şöyle devam etti “Revizyonla beraber gelecek sistemde, hazırlık sınıfını geçen İlahiyat Fakültesi öğrencisi, Arapçayı iyi bir şekilde bilmek zorunda. Lisans eğitiminizde Arapça bilmediğiniz için bir tolerans gösterilmeyecek. Bu nedenle hazırlık döneminde Arapçayı öğrenmeniz lazım. Elinizde aldığınız bir metni okuyup anlayacak ve yorumlayacak düzeyde Arapçayı bilmelisiniz.”

“Eğitiminizle ilgili hiçbir talebi geri çevirmeyiz”

Dünya genelinde Müslümanlığın sorunlarından birinin âlim yetersizliği olduğuna işaret eden Rektör Ünal İlahiyat Fakültesi öğrencilerine kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi “İlahiyat mezunu, İslam’ın temel eserlerinden en az birini okuyan, anlayan ve yorumlayan kişi olmalı. Dinin kurucu metinlerini anlama yeteneğini geliştiremezseniz, kendinizin ortaya koyduğu bir din profili ortaya çıkar. Bu nedenle mezun yeterliliği kriterlerimiz; İslam’ın klasik kaynaklarını okuyup değerlendirebilmeniz ve İslam literatürüne hakim olmanız. Kısacası bu vasıflara sahip olarak mezun olmanızı istiyoruz. Üniversite hayıtınızı bir kamp olarak düşünerek en iyi olma iddiasıyla kendinizi yetiştirin. Kültürel etkinlikleri de eğitimin bir parçası olarak düşünerek eğlenerek öğrenebilirsiniz. Net olarak söyleyebilirim ki eğitiminizle ilgili hiçbir talebi geri çevirmeyiz. ”

“Proje üretmenizi ve toplumsal sorumluluk projelerinde de gönüllü olarak yer almanızı bekliyoruz”

Bilimsel Araştırma Projelerinden (BAP) lisans öğrencileri için de kaynak ayırdıklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden proje hazırlamaları talebinde bulunarak “Bulunduğunuz ekosistemi anlamınız, değerlendirmeniz ve iyileştirmeniz adına bir takım teşebbüslerde bulunmanızı istiyoruz. Böylece devletimize, millete, ümmete çok ciddi bir katkı sağlamış olursunuz. Düşünce üretme, bunu projeye dönüştürme ve yönetme sürecinde sizi ekonomik olarak destekleyeceğiz ve rehberlik edeceğiz. Bunun yanında yaşadığınız topluma olan borcunuzu ödemek için toplumsal sorumluluk projelerinde de gönüllü olarak yer almanızı bekliyoruz.  İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin,  Kampüs içerisinde görünür olmasını istiyoruz. İnsanlara yapılan yardımda, kederlerinin ve sevinçlerinin paylaşılmasında onların yanında olmanız, toplumun ana aktörlerinden olmanız açısından çok önemli. Böylece Müslümanlığı en iyi şekilde temsil etmiş olursunuz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilere hitabının ardından Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak öğrencilerle sohbet etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected