Rektör Ünal, Çevrim İçi Ortamda Aday Öğrencilere OMÜ’yü Tanıttı
01 Ağustos 2023, Salı - 12:19
Güncelleme: 02 Ağustos 2023, Çarşamba - 17:11

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) yapılmasının ardından başlayan tercih sürecinde düzenlenen OMÜ Tercih Süreci Tanıtım Günleri'nde üniversiteye yerleşmek isteyen adaylarla çevrim içi (on-line) formatta buluştu.

Rektör Ünal’ın OMÜ’yü bütün yönleriyle aday öğrencilere tanıttığı çevrim içi buluşmada ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ahmet Çakır da bilgilendirmede bulundu.

“Barınma, ulaşım ve güvenlik sorunu olmayan bir üniversite”

Çevrim içi etkinlikte aday öğrencileri OMÜ’ye davet eden Rektör Ünal, Üniversitenin eğitim yapısı ve donanımı ile yerleşiminden bahsederek “Üniversitemiz yarım asırlık geçmişi ve bünyesinde bulunan 20 fakültesiyle Türkiye’deki güçlü üniversiteler arasında ve akreditasyonu yüksek olan bir yapıya sahip. Eski bir üniversite olması, akademik anlamda güçlü olmasını da beraberinde getiriyor. 53 bin öğrencisi var. 119 farklı ülkeden yaklaşık 5 bin civarında da uluslararası öğrenci öğrenim görmekte. Eğitim düzeyleri genellikle lisans ve lisansüstü bir bölümlemeye sahip. Türkiye’deki kampüs olarak özel bir konuma sahip üniversitelerden biriyiz. Özellikle kampüsü kateden tramvay, en uç noktaya kadar ulaşmakta. 14 bin kadar öğrencinin KYK yurtlarında kalabileceği, ulaşım ve güvenlik sorunu olmayan öğrenci dostu bir üniversiteyiz. Kültür olarak ise öğrencileri önemseyen, onlara değer veren bir yapısı var. Bunların yanı sıra, OMÜ bünyesindeki yapı ve kampüsler öğrenciye ciddi avantajlar sağlıyor. Barınma açısından bakıldığında ise kentimizde fazlasıyla özel yurtlar da mevcut.” dedi.

“Diplomasının değeri nedeniyle mezunlarının iş bulma oranı oldukça fazla”

OMÜ’nün birden fazla kampüse sahip olduğunu ve bütün kampüslerde öğrencinin barınma, güvenlik ve ulaşım açısından herhangi bir sorun yaşamadığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl öğrenci alacak Eczacılık Fakültesinin 40 kadar kontenjanı var. Yine Ladik Meslek Yüksekokulunda direkt olarak istihdamı sağlayan ve öğrencilerin hem kendi işini kurması hem de eğitim esnasında staj imkânları açısından iş bulma şansının yüksek olduğu bölümler açıldı. Bunların içerisinde Arıcılık, Halıcılık ve Kilimcilik, Kenevir Dokuma, Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği, Süt ve Besi Hayvancılığı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümleri öğrenci alacak. Havza’da da bir MYO’muz var ve burada yine meslek açısından avantaj sağlayan Sivil Savunma Bölümü ve İtfaiye Bölümü açılacak. Ana kampüsteki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Eczane Hizmetleri adı altında 2 yıllık bir bölüm eğitim-öğretime başlayacak. OMÜ bu sene, bu hâliyle toplamda 80 bölüm, 75 program olmak üzere toplamda 155 alanda öğrenci almış olacak. Üniversitenin doluluk oranı, bulunduğu konum nedeniyle oldukça yüksek. Diplomanın değeri nedeniyle mezunlarının iş bulma oranı oldukça fazla. İkinci öğretimde ise 2 yeni bölüm ve toplamda 11 tane program var. 6 da uzaktan eğitim yaptığımız programa sahibiz.”

“TÜBİTAK’ın proje sayısı verilerine göre Türkiye’de ilk 5’te yer alıyoruz”

OMÜ’nün son dönemde önemli bir ivme yakaladığının altını çizen Rektör Ünal, bu gelişmeyi “OMÜ, son 2 yıl içerisinde kendisini yenileyen eğitim ve araştırma geliştirme (AR-GE) altyapısıyla güçlü bir eğitime sahip. Araştırmayı bir kültür olarak gören yapısıyla Üniversitemiz, nitekim Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen proje sayısı verilerine bakıldığında Türkiye’de ilk 5’te yer alıyor. Biz yönetim olarak öğrencilerimizin araştırmacı bir zihniyet ve refleksle eğitim görmeleri ve hayatlarını bunun üzerine kurmalarını istiyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

“Sağlık Bilimleri Fakültemizde şu anda 10 bölümümüz aktif”

“Sağlık, sosyal bilimler, mühendislik ve eğitim gibi alanlarda hem ön lisans hem lisans programlarına sahip bir üniversiteyiz.” diyen OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi de şu bilgileri paylaştı:

“Sağlık alanında Tıp Fakültemiz, eğitimine hem Türkçe hem de İngilizce olarak devam ediyor. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi akredite olmuş durumda. Sağlık alanında ayrıca Veterinerlik Fakültesi ile de iddialıyız. Bu 3 fakültemiz, ‘Sağlık önemlidir’ sloganının en önemli paydaşları ve yıllardır mezun vermekte ve her yıl kalitesini daha da arttırmakta. Sağlık Bilimleri Fakültemizde şu anda 10 bölümümüz aktif. Sağlık alanındaki 3 fakültemiz gibi Sağlık Bilimleri Fakültemiz de ana kampüs içerisinde konumlu. Havza ilçesinde bulunan Sağlık Hizmetleri Yüksekokulunda ise Fizyoterapi ve Rehabilitasyon gibi ön lisans programları bulunuyor.”

“Bütün öğrencileri Üniversitemize bekliyoruz”

OMÜ’yü tercih edecek öğrencileri rahat ve yaşanılabilir bir kampüsün beklediğine işaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Terzi, devamında “Kampüsümüzün içerisinde yaşanılabilir bir ortam olduğunu görüyoruz, öğrencilerimiz kampüsün her alanını rahatça kullanıyorlar. Ben de OMÜ’den mezun olan bir öğrenci olarak yıllar öncesiyle karşılaştırdığımda ulaşımın çok daha rahat olduğu, konaklama ve sosyal imkân bakımından çok daha fazla olanakları barındıran bir kampüse sahibiz. Yine içerisindeki Merkez Kütüphane sayesinde öğrencilerin oldukça kaliteli zaman geçirebilecekleri bir yerleşke. Biz de şimdi 2023 – 2024 akademik yılı hazırlıklarına hızlı bir biçimde devam ediyor ve bütün öğrencileri Üniversitemize bekliyoruz.” diye konuştu.

“Yüksek AKTS ile 3 yılda mezun olabilirsiniz”

Üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile ilgili detaylar aktaran Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ahmet Çakır ise şunları kaydetti:

“Özellikle üniversite tercihi yaparken dikkat etmemiz gereken hususlardan biri, yerleşmeyi planladığımız üniversitenin bize ne katacağı, bizi diğerlerinden nasıl öne çıkaracağı olmalı. OMÜ’nün özellikle başarılı öğrencilere yönelik böyle bir çalışması var. Hepimiz ilköğretim ve liseden sonra hemen hemen aynı öğrenciler ile birlikte üniversite sınavına giriyoruz. İşte diğerlerinden bir adım öne çıkmamızı sağlayan OMÜ AKTS ders alım kriterleridir. OMÜ’de başarılı öğrencileri ön plana çıkartıp daha iyi bir düzeyde mezun edebiliyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Şöyle ki; 2.30 - 2.99 Genel Ağırlıklı Not Ortalaması’na (GANO) sahip öğrencilerimiz 10 AKTS, 3 - 3.30 GANO’ya ulaşanlar 12 AKTS ve 3.30 – 4 GANO’yu yakalayan başarılı öğrencilerimiz ise diğer öğrencilerden 15 AKTS fazla alıyorlar. Bu AKTS’ler sonucunda da 4 yıllık bir bölümü 3 yılda bitirebilme hakkına sahip oluyorlar. Dolayısıyla yarışa, diğer adaylardan daha önde başlıyor ve bölümlerini daha önce bitirme fırsatını elde ediyorlar. Tabii iş imkânları açısından da daha avantajlı konumdalar.”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, aday öğrencilerle çevrim içi buluşmanın ardından, OMÜ Tercih Süreci Tanıtım Günleri kapsamında ana kampüsteki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKM) kurulan ve ziyaretçi aday öğrencilerin bizzat bilgilendirildiği stantları gezdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected