Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) mezun olan diş hekimlerine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlere başlıyor.
OMÜ Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyeleri tarafından 3 modül olarak gerçekleştirilecek eğitim programının yürütücüsü Doç. Dr. Şafak Külünk; diş hekimlerinin, pratik eğitimini aldıkları diş hekimliği uygulamalarını kendi kliniklerinde de uygulayabileceklerini, dental materyal bilgisi ve vakaya uygun materyal ve teknik seçme becerilerinin gelişeceğini, dijital olarak verilerin kaydedilmesi ve işlenmesini, sabit ve hareketli implant üstü tedavi seçeneklerini öğrenip, implant cerrahisi hakkında bilgi sahibi olacaklarını, temel sabit protez uygulamaları, kron, köprü protezleri ve aşırı madde kaybı olan dişlerde tedavi yaklaşımlarını uygulayabileceklerini, periodontal tedavi yaklaşımları, lazer ve uygulamaları, estetik bölge yumuşak doku düzenlemelerini öğrenerek kliniklerinde basit yumuşak doku düzenlemeleri yapabileceklerini bu eğitim kazanımları olarak ifade etti.
OMÜSEM ve OMÜ Diş Hekimliği eğitim salonlarında 02-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim toplamda 72 saat sürecek ve diş hekimleri ihtiyaç duydukları eğitimleri seçerek kayıt yaptırabilecek.
Ayrıntılı bilgiye OMÜSEM’in kurumsal web sayfasından (http://sem.omu.edu.tr) ulaşılabilen eğitim programları şu şekilde yapılacaktır:
Doç. Dr. Burcu Baş: Temel ve İleri Düzey İmplant Cerrahisi Teorik ve Uygulamaları başlığı altında, “Model üzerinde temel implant cerrahisi uygulama” ve “Model üzerinde sinüs lift tekniği ile implant cerrahisi eğitimi”
Doç. Dr. İlker Keskiner: Periodontal Cerrahi Yumuşak Doku Düzenlemeleri başlığı altında; “Koyun kafasında uygulamalı estetik bölge yumuşak doku uygulamaları” ve “Flap ve stur teknikleri”
Doç. Dr. Tolga Külünk: Temel ve İleri Seviye İmplant Üstü Protezler başlığı altında; “Model üzerinde implant üstü açık ve kapalı ölçü tekniği” ve “Model üzerinde abutment ve protetik üst yapı seçimi”
Doç. Dr. Şafak Külünk: Planlamadan Simantasyona Sabit Protezler Teorik ve Uygulamaları başlığı altında; “Model üzerinde lamina ve tam seramik uygulamaları” (preparasyon, geleneksel ölçü, simantasyon)
Doç. Dr. Nihan Gönülol: Anterior ve Posterior Kompozit Restorasyonlar başlığı altında; “Model üzerinde anterior kompozit tabakalama teknikleri (diastema ve kırık)” ve “Model üzerinde posterior kompozit uygulamaları”
Prof. Dr. Çağrı Ural: Dijital Diş Hekimliği Uygulamaları başlığı altında; “Dental fotoğrafçılık ve fotoğrafların işlenmesi”, “Dijital gülüş tasarımı (DSD)” ve “CAD/CAM teorik ve uygulamaları”
Doç. Dr. Elif Kalyoncuoğlu: Endodontik Tedaviler Teorik ve Uygulamaları başlığı altında; “Model üzerinde uygulamalı kanal genişletme teknikleri - rotary sistem” ve “Rubber-Dam uygulaması workshop”