MENU

OMÜ’nün Geleceğine Nefes Olacak 180 Adet Fidan ve Çiçek Toprakla Buluştu
11 Haziran 2024, Salı - 15:42
Güncelleme: 11 Haziran 2024, Salı - 15:42
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ), “5 Haziran Dünya Çevre Günü” ve “Türkiye Çevre Haftası” kutlamaları çerçevesinde merkez Kurupelit Yerleşkesi’nin daha yeşil ve daha estetik bir görünüm kazanması adına fidan ve çiçek dikim etkinliği gerçekleştirildi.

OMÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVSAM), Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Topluluğu tarafından organize edilen etkinlikte Merkez Kütüphane binasının önü, Üniversitenin geleceğine nefes olacak 180 adet fidan ve çiçekle donatıldı.

Etkinlikte; ÇEVSAM Müdürü Prof. Dr. Nurdan Gamze Turan, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feryal Akbal, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çetin Kurnaz, ÇEVSAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Aykaç Özen, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Esen Ersoy, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Barış Alkur, Samsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma İşleri Şube Müdürü Metin Alkan ile Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Sonay Gümüş, Üniversite ve OMÜ Vakfı Kolejinden öğrenciler bir araya geldi.

Amaç; iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre bilincinin pekiştirilmesi gibi hayati konularda farkındalık yaratmak

Doğal çevrenin korunması ve sürdürülebilir yaşam alanlarının oluşturulmasına katkı sağlamak için düzenlenen etkinlikte, iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre bilincinin pekiştirilmesi gibi hayati konularda farkındalık yaratmak amaçlandı.

GreenMetric vurgusu

Etkinlikte yanı sıra, üniversitelerin çevre konusunda sürdürülebilirlik programlarının ve politikalarının profilini çıkaran uluslararası GreenMetric platformunda OMÜ’nün konumuna vurgu yapılarak, rekreasyonel ve bitki örtülü alanların çoğaltılmasının önemine dikkat çekildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected